Sven Nys en zoon Thibau koesteren "uniek moment"

Twitter Sven Nys

Hij mag dan wel de veldritfiets aan de wilgen gehangen hebben, de fietsmicrobe laat Sven Nys niet los. De vorige maand 40 jaar geworden topcrosser liet afgelopen winter al verstaan dat hij zich op fysiek vlak niet wilde laten gaan en dus houdt hij de conditie scherp op zijn stalen ros. En hij trotseert niet alleen vlakke wegen, in het gezelschap van zijn koersende oogappel Thibau (13) trok 'De Kannibaal van Baal' de Mont Ventoux op.

En met succes want vader en zoon bereikten na een intense tocht de top van de mythische col. Die zien we weldra trouwens weer mooi in beeld want op donderdag 14 juli moet het Tourpeloton de schrikwekkende berg in de Vaucluse overwinnen. Sven en Thibau hebben alvast hun vlag geplant op de top van de 'Reus van de Provence'. Wie trekt op de befaamde en voor Fransen o zo belangrijke 'Quatorze Juillet' aan het langste eind?
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.