Sven Mary: "De dood van Silvio Aquino is de kers op de taart voor de procespartij"

Photo News
"Het is geen liquidatie", zegt Sven Mary, advocaat van de doodgeschoten Silvio Aquino en zijn vrouw Silvia Liskova. "Ik heb haar ­ontmoet. Zij was helaas een bevoorrecht ­getuige. Uit haar hele verhaal blijkt: het was een poging tot ontvoering. En zij heeft geen enkele reden tot liegen."

"Een liquidatie: dat past perfect in het kraam van een procespartij, die de mond vol heeft over begrippen als ­maffia, criminele organisaties en afrekeningen", zegt Sven Mary. "De dood van Silvio Aquino is voor hen de kers op de taart. Een geschenk." Mary doelt met procespartij wellicht op het Openbaar Ministerie, maar wil dat niet zeggen.

"De daders hebben Silvio en Silvia klemgereden en zich uitgegeven voor politie. Drugsbrigade, zeiden ze. En ze droegen politie-insignes. Ze wilden hen in een andere auto duwen, maar zij beseften dat het geen politie was en zetten het op een lopen, elk een verschillende kant op. Zeg nu zelf: als gangsters iemand willen liquideren, schieten die toch gewoon door de autoramen hun target dood?"

"Maar als ze proberen iemand in een auto te krijgen: dat is poging tot ontvoering. En waarom ontvoert men mensen? Voor het geld! Het onderzoek naar de Aquino's duurde twee jaar. Wat vonden de speurders niet? Geld. De wildste verhalen deden de ronde: het zat in de grond, in gebouwen, weet ik veel waar. Ik zeg u: dat brengt sommige milieus op gedachten."

LEES MEER IN HET LAATSTE NIEUWS, OOK VERKRIJGBAAR IN DIGITALE VERSIE