De piekende energieprijzen zijn slecht nieuws voor de inflatie.
Volledig scherm
De piekende energieprijzen zijn slecht nieuws voor de inflatie. © ThinkStock

Stroom- en gasprijzen in Europa naderen opnieuw historisch hoge niveaus

De prijzen voor elektriciteit en voor aardgas in Europa naderen opnieuw historisch hoge niveaus, nu er ongerustheid is over de energiebevoorrading komende winter.

12 reacties

 • Johnny L Verhoeven

  11 maanden geleden
  140 Euro per kilowattuur voor gas. Dat zal wel een vergissing, zijn electriciteit is maar 30 cent per kilowattuur.
 • Catherine Mistiaen

  11 maanden geleden
  Wind, water en zon: die goeie, oeroude energiebronnen. Niemand zou nog mogen lachen met de woorden: "Vroeger was het beter." We wéten nu wat er ons te doen staat. Wind- water en zonne-energie inzetten. Maar het is zoals in een film van Buñuel: we zitten gevangen in een imaginaire kooi van absurde, onverklaarbare inertie en onzin. Hoe geraken we eruit? Wie moet de eerste stap zetten? Misschien kunnen royals het voortouw nemen? Zoals prins Charles: is jarenlang een 'groene' jongens geweest.
 • Leopold Vanhoof

  11 maanden geleden
  Gaan er deze winter mensen in de kou en donker zitten wegens te dure brandstof, terwijl anderen er steenrijk mee worden. Ik begin het me meer en meer af te vragen.
 • An Vanden Bossche

  11 maanden geleden
  Mr Bamps en Van Oevelen: de prijs wordt bepaald door vraag en aanbod. Niet door overheden of aandeelhouders. Daar zit wel altijd wat overdrijving in, in beide richtingen. Tijdens corona kreeg je op een bepaald moment geld bij voor naft.
 • Christiaan Vernist

  11 maanden geleden
  Gisteren gaan fietsen. Op enkele na stonden alle windmolens stil. Teveel stroom? Is het nu nog niet mogelijk om het op 1 of andere manier dit op te slaan? Net als geef een degelijke vergoeding voor de teveel opgewekt stroom aan particulieren. Ik heb de plaats en het geld om meer zonnepanelen te leggen. Maar dit is niet rendabel. Dus waarom zou ik?