Strak in het feestpak: NINA test corrigerende slips

thinkstock
Jaarlijkse wederkerend vraagstuk op oudejaarsavond: durf je dat nauwsluitende jurkje aan, waarin je bij elke hap tiramisu het gevoel krijgt dat het hele gezelschap afkeurend naar je vetrollen staart? Yes you can, beloven figuurcorrigerende slips, maar mogen we die geloven? De NINA-redactie zocht het uit en wurmde haar winterse vetrolletjes in zo'n spannend stukje stof.

Kleine, niet onbelangrijke kanttekening vooraf: de elegante damesbenen en -buiken op de foto's zijn (helaas) niet van ons, maar van knappe lingeriemodellen. We begrijpen niet meteen waarom zij zo'n slip zouden nodig hebben, maar dat geheel terzijde.

TINE met de corrigerende slip van ROSA FAIA: "Een stuk zelfzekerder"

Rosa Faia / Noortje Palmers

Corrigerende slip-ervaring?
Ik heb nog nog nooit zo'n slip gedragen.

Mooi?
Echt mooi is het niet, het is gewoon een vleeskleurige slip zonder al te veel tierlantijntjes. Het is wel zeer subtiel: je ziet het niet zitten onder je kleren, al de naden zijn netjes weggewerkt.

Comfortabel?
Het slipje zit stevig, maar wel vrij comfortabel. Ik heb niet het gevoel dat ik niet meer kan ademen, al zit het wel duidelijk strakker dan 'normaal' ondergoed.

Eindresultaat?
Het werkt wel goed: mijn buikje en billen zitten stevig ingepakt en de slip maakt mijn vormen mooi glad. Je ziet wat verschil en ik voel me toch een stuk zelfzekerder. Ik zou het zeker aanraden, en ook zelf kopen. Misschien wel in een ander kleurtje dan, dat vleeskleurige ondergoed is zo mijn ding niet.EVA probeerde CHANTELLE uit: "meest comfortabele corrigerende slip die ik ooit droeg"

Rosa Faia
Chantelle / kos

Corrigerende slip-ervaring?
Ik hou niet zo van het gevoel van een corrigerende slip, het zit vaak te strak en benauwd. Daarom draag ik ze niet veel, al zijn de resultaten soms spectaculair.

Mooi?
Ja, dit is een subtiele zwarte slip, alleen is ze wat groter dan normaal. De glanzende stof maakt het sexy, het model is mooi uitgesneden en het heeft iets retro. Niets op aan te merken!

Comfortabel?
Misschien heb ik een te grote maat genomen, maar dit is de meest comfortabele corrigerende slip die ik ooit heb aangehad. Ik raak er makkelijk in. Je voelt ze ook niet zitten. Het enige minpuntje vond ik wel dat de slip makkelijk 'afrolt' aan je buik als je gaat zitten. Niet echt handig, want zo zit je al snel aan je panty of slip te trekken, wat niet meteen elegant overkomt. Een hoger model zou hiervoor een oplossing kunnen zijn.

Eindresultaat?
Dit is een mooie subtiele correctie. Je buik is iets platter, je billen worden wat gelift, zonder dat je echt in een keurslijf zit. Het staat mooi onder een aansluitend jurkje, maar voor een echte platte buik heb je een hoger exemplaar nodig.

SOPHIE droeg Shapewear van HUNKEMÖLLER: "Hoog Bridget Jones-gehalte, maar wel heel comfortabel"

De achterzijde van de huidskleurige variant. Eva probeerde de zwarte versie.
Chantelle De achterzijde van de huidskleurige variant. Eva probeerde de zwarte versie.
Hunkemöller / kos

Corrigerende slip-ervaring?
Dit was de eerste keer in mijn 25-jarige leven dat ik corrigerend ondergoed heb vastgehad, laat staan mijzelf er heb ingehesen. Ik vond het wel altijd fascinerend - enkele (optische) kilo's minder zonder op je eten te letten, wie wil dat nu niet?

Mooi?
Dit is echt de typische Bridget Jones-onderbroek. Huidskleurig, gigantisch en een instant bomma-effect bij het aantrekken. Voor een avondje quality time met het lief denk ik dat ik toch eerder een ander slipje uit de kast haal.

Comfortabel?
Heel comfortabel, al is het lastiger als je net als ik brede heupen en een heel smalle taille hebt. Het zit goed strak aan mijn billen, maar rond mijn middel wat losser, waardoor het effect aan mijn buik wat verloren gaat.

Eindresultaat?
Ik heb van mijzelf een vrij slanke taille dus ik zie niet heel veel verschil, maar mijn silhouet oogt wel gestroomlijnder. Geen 'wauw-die-ziet-er-plots-fantastisch-uit'-effect, maar een mooi figuur en slankere dijen. Nog een voordeel: bij strakke kleedjes zie je geen onderbroek-naden. Een goede oplossing voor wie de buik de probleemzone is.

NINA trok een corrigerende slip van DIM aan: "Zelfs een beetje sexy"

Hunkemöller
Hunkemöller
DIM / Joost De Bock

Corrigerende slip-ervaring?
Geen. Ik gaf al wel eens aarzelend toe aan een panty met 'ingebouwd' corrigerend broekje, maar zo'n slip schrikt mij nog af omwille van het oubollige imago.

Mooi?
Daar gaan die vooroordelen: de zwarte corrigerende slip van DIM ziet er zowaar een beetje sexy uit. Achteraan schijnt het broekje door en het komt niet hoger dan je navel. Een oma zou deze slip niet durven dragen, en ik gok dat een doorsnee man niet doorheeft dat er iets 'speciaals' is aan dit ondergoed. Een enorm pluspunt.

Comfortabel?
Absoluut. Het broekje houdt alles stevig en vooral veilig bij elkaar, zonder dat ik het gevoel krijg gevangen te zitten. Ik zou het probleemloos elke dag kunnen dragen, het zit niet spannender dan een doorsnee kousenbroek.

Eindresultaat?
Een buikje wordt zichtbaar platter, de billen verstevigen en worden een beetje gelift. Wel zorgt deze slip met daarover een kousenbroek voor iets meer accent op de heupen, omdat net daarboven dan twee strakke naden samenkomen. Wel een aanrader bij een broek of jurk zonder kousenbroek, of bij kledingsstukken die niet overdreven nauwaansluitend zijn.

ELLEN onderwierp een slip van HEMA aan de test: "Net een amateur-wielrenner op leeftijd"

DIM
Hema / Noortje Palmers

Corrigerende slip-ervaring?
Ik ben een maagd wat het dragen van figuurcorrigerend ondergoed betreft, omdat ik claustrofobisch word van spannende kledij. Zo koop ik mijn slipjes twee kledingmaten groter, omdat ik anders een hele dag aan mijn onderbroek trek.

Mooi?
Toen ik mijn model in handen kreeg, werd mijn enthousiasme om mezelf in de dwangbuis te wurmen niet bepaald groter. De zwarte boxershort met pijpen lijkt eerder op iets wat een amateur-wielrenner op leeftijd draagt, niet bepaald positief voor het sexappeal dus.

Comfortabel?
Ik trok de corrigerende boxershort aan voor een kerstbrunch met vriendinnen, maar het was niet het beste idee om er een hele middag mee aan een tafel te zitten. Een echte marteling voor mij. De tailleband kwam niet hoog genoeg en rolde de hele tijd naar beneden. De pijpjes leken mijn bloedsomloop af te snijden, waardoor ik constant vreesde dat ik het gevoel in mijn tenen zou verliezen.

Eindresultaat?
In plaats van zelfvertrouwen te krijgen, was ik voortdurend gefocust op mijn buikje en billen. Misschien heb ik de verkeerde gelegenheid uitgekozen en is zo'n slipje eerder iets voor een dansfeestje en niet voor een etentje aan tafel. Maar voorlopig blijf ik wel leven met mijn vetrollen en blijft die corrigerende slip ver weg in mijn kast liggen.

Hema