Straffer en spectaculairder kan MMA nauwelijks nog worden (zeker niet als het plots 2 tegen 1 is...)

Marca TV

We verblijden u hier geregeld met de strafste en meest spraakmakende stoten uit de MMA-wereld, maar een tak van de mixed martial arts die u mogelijk nog niet kent, is het fameuze 'Team MMA Battle'. De naam verraadt het al, in teamverband elkaar bekampen in de ring. MMA krijgt op die manier een geheel nieuwe en spectaculaire dimensie.

Opzet: 2 tegen 2 en knokken maar! In het Amerikaanse Myrtle Beach, South Carolina stond er op 21 januari zelfs een heus event op het programma met in de hoofdrol heel wat getalenteerde en ervaren MMA'ers die het beste van zichzelf gaven om het publiek te entertainen. De volledige regels die kunt u HIER alvast leren kennen en bestuderen.

Wat we u echter zeker niet willen onthouden, zijn de '2-on-1 Rules'. U snapt het al: wanneer een van de vechtersbazen van een team is uitgeteld, mag de overblijver het opnemen tegen twee opponenten. In dat geval is er een glasheldere keuze: de handdoek gooien of de spreekwoordelijke handschoen opnemen en proberen van het haast onmogelijke te doen. Het gevecht gaat dan verder in een zogenaamde 'sudden death'-ronde van 1 minuut. Geweldige taferelen en dito beelden verzekerd!