Stormjager vereeuwigt gigantisch onweer: "Stond te trillen op mijn benen"

De meeste stormjagers proberen zo dicht mogelijk tot bij de actie te geraken, maar niet Kelly DeLay. Toen de adrenalinejunk vorige week vijf tornado's zag neerdalen in de Amerikaanse staat Colorado besliste hij op een veilige afstand te blijven. Een goede keuze, zo bleek. Delay bleef niet alleen ongedeerd, hij wist ook de foto van zijn leven te schieten van een supercel, van waaruit twee tornado's de grond raken.

"Als ik een storm opmerk, blijf ik graag op een afstand, zodat ik het hele plaatje kan bekijken en de structuur kan zien", zei DeLay aan de fotoblog PetaPixel. Deze gigantische supercel (het zwaarste type onweersbui dat er kan voorkomen, nvdr.) was circa 3 tot 5 km van de Amerikaan verwijderd. DeLay ging iets dichterbij om te kunnen filmen en beschreef dat moment als een "ongelooflijk intense ervaring". "Ik stond zo te trillen op m'n benen dat ik ook aan het klappertanden was van de emotie. Ik geloof niet dat ik bang was, het was gewoon de adrenaline."

Geheel terecht beschrijft DeLay het plaatje als de foto van zijn leven, eraan toevoegend dat hij al zes jaar ernaar streeft om een beeltenis van dit kaliber vast te leggen. Missie meer dan geslaagd. Wij zijn alleszins overdonderd. Hieronder: videobeelden van de superstorm.

Brief video of Simla, Colorado tornado, June 4, 2015, 7pm #stormchasing #COwx #weather

Een foto die is geplaatst door null (@) op
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels