Exclusief voor abonnees

Stiletto's

Photo News

Frank Boeckx is cult. Hij is in ijltempo de praatjesmaker van Anderlecht geworden. Rocker voor de media, thuis verslingerd aan huifkar-blues. Een dubbelleven.

Hij heeft het goed gedaan bij Anderlecht. Frank kan niet worden nagewezen als de Bruce Grobbelaar van de competitie. U weet wel, de keeper van Liverpool die altijd naar de bal stond te grabbelen als een getraliede peuter naar een rammelaar. Boeckx heeft RSCA geen punten gekost, en dat is een klein wonder.

Hij weet van zichzelf dat hij geen keeper voor Anderlecht is. Frank is geen domme jongen die zich verstikt in gloriol van de koude grond. Je ziet hem ook niet met een tasje van Vuitton lopen. Gewone solide vleeseter die voor evenveel klompengeluk met zijn broodtrommeltje naar Neerpede zou komen. Dat hij eerste doelman van Anderlecht is geworden, blijft een verrassing voor hem, voor zijn coaches, voor het bestuur.

Prachtig is dat hij de laatste tijd steeds vaker de spokesman van de selectie mag zijn. Na een wedstrijd schuift hij gretig aan voor de camera. Moeiteloos beheerst hij de tv-vocabulaire. Frank lucht even het hart, meer is er niet aan de hand.  

Hij is bij Anderlecht veruit de speler met de meeste naturel. Dat charmeert. Maar het blijft een onwezenlijke persoonsvervaging. Een dikkerdje met gepofte wangen kan niet tussen de palen van RSCA staan, zou je denken. Boeckx veegt die halvelings agrarische discriminatie met een glimlach weg. Zo van: ik ben wie ik ben en daar heb jij niets mee te maken. Zelfvertrouwen op stiletto's. Verademend, in jacuzziterreur.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis