Stijn Wuytens pakt punt met AZ in topper tegen Ajax

ANP Pro Shots
Ajax is er niet in geslaagd Feyenoord bij te benen aan de kop van het klassement van de Eredvisie. De Amsterdammers speelden zondag op de twaalfde speeldag 2-2 gelijk op bezoek bij AZ en blijven tweede.

Weghorst (13.) bracht AZ op voorsprong, maar via doelpunten van Traoré (47.) en Klaassen (62.) zette Ajax in de tweede helft de scheve situatie recht. Een tweede goal van Weghorst (79.) zorgde ervoor dat de hoofdstedelingen de zege nog uit handen gaven. Stijn Wuytens speelde de hele match bij AZ.

In de stand laat Ajax (27 punten) na op gelijke hoogte te komen met leider Feyenoord, dat twee punten meer telt en zondag nog in actie komt bij rode lantaarn Go Ahead Eagles. AZ is vijfde met twintig punten.

Excelsior
Doelman Tom Muyters kon niet verhinderen dat zijn team Excelsior met 2-1 de boot in ging op het veld van Utrecht. Ayoub (47.) en Barazite (54.) scoorden voor de thuisploeg, terwijl Excelsior niet verder kwam dan de aansluitingstreffer van Elbers (83.).

Met Bram Castro kon er wel een andere Belgische keeper in Nederland juichen. De doelman van Heracles won met 1-2 op bezoek bij Vitesse. Darri (61.) en ex-Anderlechtspeler Samuel Armenteros (74., op penalty) wisten de 1-0 van van Wolfswinkel (57.) uit.

In de stand doet Heracles een goede zaak. De ploeg uit Almelo stijgt met twaalf punten naar de twaalfde plaats. Excelsior is vijftiende met tien punten.