Stewardess iconisch beeld aanslagen naar huis: "Die foto heeft mijn leven gered"

Belga, Jan Aelberts
Onze krant sprak in een exclusief interview als eerste met Nidhi Chaphekar, de vrouw op de iconische foto na de aanslag in Zaventem. "Die foto heeft mijn leven gered." (for the English version, click here)

Nidhi Shaphekar (42), de stewardess op de iconische foto die de wereld rondging na de aanslagen in Zaventem is opnieuw thuis. Gisteren nam ze in Parijs een vlucht naar de Indiase miljoenenstad Mumbai waar ze voor het eerst in anderhalve maand haar twee tienerkinderen terug in de armen kan sluiten.

"Zij klampten zich vast aan dat éne beeld dat ze van me hadden", zei Nidhi in de uren voor ze op het vliegtuig stapte. De foto ging de wereld rond en is op tientallen voorpagina's verschenen. Het Laatste Nieuws was de enige die haar kon spreken bij het verlaten van het ziekenhuis. Dat de foto de wereld rondging, stoort haar niet. "Mensen van over heel de wereld spraken me moed in op moeilijke momenten. De foto heeft eigenlijk mijn leven gered." 

Hoe een van de nagels die de terroristen in hun bompakket verstopten achter haar oog terecht kwam, en hoe emotioneel Nidhi Chaphekar donderdag afscheid nam van de artsen en verplegers die haar de voorbije 44 dagen verzorgden, lees je exclusief in Het Laatste Nieuws of in onze pluszone voor abonnees. Nog geen abonnee? Proef nu 5 weken voor 1 euro.

Jan Aelberts
HLN