Stewardess Air France stal pak geld van slapende passagiers

UNKNOWN
Een airhostess van Air France kijkt mogelijk tegen tien jaar cel aan nu bewezen is dat ze geld, kredietkaarten en juwelen heeft gestolen van talrijke slapende passagiers in business class.

De 47-jarige Lucie R. uit de Franse stad Rouen wordt nu in de media al grappend de 'Mile High Pickpocket' genoemd. De vrouw liet zich dan ook niet onbetuigd tijdens langeafstandsvluchten. Na een stevige maaltijd en de nodige alcoholconsumptie vielen de passagiers meestal als een blok in slaap en dan sloeg de stewardess toe. Ze zocht in de zakken van de reizigers naar geld, kredietkaarten en juwelen. Zo kon de airhostess tijdens één vlucht alleen al zo'n 4.400 euro cash geld buit maken.

"Alle diefstallen gebeurden telkens op de vluchten waar Lucie R. van dienst was", zo verklaarde een anonieme bron. De 142 vliegreizen van de vrouw werden dan ook nauwgezet onder de loep genomen. De stewardess werd uiteindelijk gearresteerd na haar vlucht van Tokio naar Parijs.

Lucie R. bekende 26 diefstallen van antieke horloges tot chequeboekjes maar de politie is ervan overtuigd dat er veel meer geld en spullen afhandig gemaakt zijn. De stewardess hield er dan ook een zeer liederlijke levensstijl op na. Ze reed met een dure sportwagen en was eigenaar van redelijk wat vastgoed. (kve)