Steven Van Herreweghe is terug bij z'n vriendin

Aan de babysit: wij zitten nog even met @chadsmithofficial op restaurant. #redhotchilipeppers
Steven Van Herreweghe (38) en Katrien (30), de moeder van zijn twee zoontjes, zijn weer samen. De presentator postte een foto van hen twee met Chad Smith, de drummer van Red Hot Chili Peppers, op Instagram. Het was een berichtje voor de babysit, maar nu weet iedereen: het gezin Van Herreweghe is herenigd.

Zelf willen Steven en Katrien niet reageren op het nieuws. Maar ze steken niet onder stoelen of banken dat alles weer goed gaat tussen hen. In Aalst, waar ze wonen, is iedereen alvast op de hoogte. Het heeft niettemin een hele poos geduurd voor Katrien hem weer een kans wou geven. Pas sinds kort komen de vier - Steven, Katrien en hun zoontjes Flynn (2) en Lenni (4) - opnieuw samen buiten als familie. Een paar weken geleden postte Katrien zelf een foto op Instagram van een tekening die zij maakte van "haar gezin", en daar stond Steven toen ook al op.

Leven omgegooid

Maar dit kiekje is het eerste van hen samen sinds de breuk. Het onderschrift maakt ook veel duidelijk. "Aan de babysit: wij zitten nog even met @chadsmithoffical op restaurant." Chad en de andere Red Hot Chili Peppers stonden gisteravond in het Sportpaleis. De drummer was een hapje aan het eten in een restaurant in Zaventem toen Van Herreweghe en zijn vriendin daar toevallig ook aankwamen.

Steven en Katrien gooiden onlangs alletwee hun leven helemaal om. Van Herreweghe kondigde zijn ontslag aan bij Woestijnvis, en ook zij zegde haar job als art director bij de VRT op. Katrien heeft nu haar eigen project Wonderwalls, een bedrijf dat gepersonaliseerde muurschilderingen maakt. Wat Steven juist gaat doen, is nog niet duidelijk.

De presentator verliet Katrien in oktober vorig jaar voor Julie Van den Steen, de sidekick van Peter Van de Veire bij MNM. Maar lang duurde die coup de foudre niet. Eind vorig jaar, rond de feestdagen, had hij al spijt van zijn beslissing. Katrien hield de boot lange tijd af, maar sinds enige tijd zijn zij en Steven dus weer samen.