Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Steven Van Gucht. © VTM

Steven Van Gucht waarschuwt: “Modellen tonen dat er nog altijd potentieel is voor forse vierde golf met zware belasting ziekenhuizen”

Viroloog Steven Van Gucht heeft in De Ochtend op Radio 1 gewaarschuwd dat het vanuit wetenschappelijk oogpunt nog net iets te vroeg is om de mondmaskers op te bergen. Maar hij bood ook hoop. “De grote test van onze vaccinatiecampagne moet nog komen: in oktober, november en december. Maar daarna denk ik dat we het wel gehad hebben.”

93 reacties

 • Eddy Thielens

  1 maand geleden
  Ik bedank voor het vaccin en zal mij zeker niet laten testen of leven we in een wereld waar gezonde mensen hun moeten laten testen om te zien of je niet ziek bent ik woon in Brussel en kan vanaf 1/10 niet meer naar de bioscoop of bistro met de kinderen voor pannenkoeken te eten maar in de metro trein of bus mogen we opeengepakt zitten in de bistro of bioscoop zijn we niet meer welkom hoe ga ik dat uitleggen aan mijn kinderen ? dan zullen we maar naar Leuven gaan waar de horeca nog normaal is
 • Jozef Vermeulen

  1 maand geleden
  Georgette Vanoverbeke, gevaccineerden kunnen het virus ook doorgeven...
 • Patrick Van Beneden

  1 maand geleden
  Laat de gevaccineerde vrij, zonder mondmasker en verplicht dit voor alle niet gevaccineerde. Is hun keuze om zich niet te vaccineren...neem dan hun vrijheid af.. niet op reis, café, restaurant,evenementen ,...zonder geldige per test van max 48u. Maar de vrijheid moet teruggegeven worden aan alle gevaccineerde en die kunnen dit aantonen. Minderheid straffen voor de vrijheid van meerderheid. Stop met 4e 5e en zoveelste golf. De gevaccineerde zijn het beu.
 • Wino Vermoere

  1 maand geleden
  Als gevaccineerde dien ik regelmatig mijn covid safe pas te tonen. Echter weet ik niet of diegene die het controleren gevaccineerd zijn of niet. Mag ik hetzelde eisen van bvb stewards, bewakingspersoneel, obers, winkelpersoneel ... enz?
 • Tim De Cock

  1 maand geleden
  Oei nu zijn ze al helderziend ook. Pak de vaccin weigeraars aan. Die zijn nu nog steeds een probleem. En geef op tijd een derde vaccin.
 1. ONZE OPINIE. Vaccineer verder. Ook in Vlaanderen. Maak er een onophoudelijke queeste van
  PREMIUM
  10

  ONZE OPINIE. Vaccineer verder. Ook in Vlaanderen. Maak er een onophoude­lij­ke queeste van

  Daar zitten we dan met ons 'wereldrecord' vaccineren. Het is altijd gevaarlijk om dergelijke grootspraak te hanteren. Vlaanderen is bijzonder goed gevaccineerd, maar onze regio voert het klassement niet aan in de wereld. En België zeker niet. Portugal staat bovenaan op het podium. Maar we moeten weer aan de bak in golf vier. Zelfs met 80% van de Vlamingen die geprikt zijn. Zelfs met 75% van de Belgen die een vaccin kregen.
 1. Wat ligt er op tafel van Overlegcomité? Eventuele versoepeling van mondmaskerplicht wordt grootste twistappel
  Play

  Wat ligt er op tafel van Overlegco­mité? Eventuele versoepe­ling van mondmasker­plicht wordt grootste twistappel

  De federale regering en de deelstaten treffen elkaar vanmiddag opnieuw voor een Overlegcomité over de coronamaatregelen. De eventuele versoepeling van de mondmaskerplicht wordt allicht de grootste twistappel. Coronacommissaris Pedro Facon is alvast geen voorstander om de mondmaskers in ons land op te bergen. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. Hij vindt het vanuit wetenschappelijk oogpunt geen goed idee met de herfst en de winter in het vooruitzicht. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) noemt de mondmaskers in een reactie “een eenvoudige en goede maatregel”, maar hij zet de deur op een kier om “een aantal dingen te herbekijken”.