Sciensano-viroloog Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Sciensano-viroloog Steven Van Gucht. © VTM

Steven Van Gucht: “Nieuwe opstoot in juni en juli als we te vroeg te veel versoepelen”

Het zou een moedige beslissing zijn om te wachten met versoepelen tot wanneer de vooropgestelde drempelwaarde van 500 patiënten op intensieve zorg bereikt is. Dat zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) in de aanloop naar het Overlegcomité van morgen. Er liggen momenteel 933 coronapatiënten op intensieve zorg.

84 reacties

 • bob jansens

  2 maanden geleden
  AstraZeneca beschermt (zelfs na 2 vaccinaties) onvoldoende tegen de nieuwe varianten zoals de Zuid-Afrikaanse, de Braziliaanse, de Indische... en toch vindt de regering het logisch om dit vaccin te blijven gebruiken met tussen de 1ste prik en de 2de prik 12 weken (terwijl er volgens de bijsluiten slechts 4 weken tussen beide spuitjes moet zitten). Stop met het zetten van eerste spuitjes met AZ en geef iedereen die zijn 1ste spuitje AZ gehad heeft zo snel mogelijk zijn 2de....
 • Gratienne D'Hondt

  2 maanden geleden
  Horeca dicht contact beroepen dicht wij in ons kot alleen werken en wie niet kon werken tijdens lockdown krijgt er nog een flinke belasting rekening ook en wat heeft dit alles al geholpen niks niks niks
 • Ronny Gyles

  2 maanden geleden
  Van Gucht durft ook niet echt zeggen waar het op staat. Telkens schrijft hij er een heel verhaaltje rond. Hij zou beter eens direct en to the point communiceren zodat de niet verkozen regering eens duidelijk te horen krijgt hoe het er werkelijk voor staat en zich geen onverantwoorde zijsprongen kan veroorloven. Doet ze dat dan wel, dan zijn we er 100% zeker van dat ze een verborgen agenda op na houden. Groen is al enige tijd uit de kijker en dat is niet pluis! Een bom aan het voorbereiden?
 • Frederique Vrijleven

  2 maanden geleden
  Heel juist Yves Haesendonck. Wij mogen niet op reis, maar laat andere nationaliteiten maar binnen... ongelofelijk. Dit is letterlijk dweilen met de kraan open. Regels moeten gelden voor iedereen of voor niemand! Natuurlijk dat mensen gefrustreerd geraken. Maarja, MVR zal wel weer begrip opbrengen en zeggen dat we even moeten volhouden
 • adrien beyls

  2 maanden geleden
  Alles terug open. Maatregelen leiden tot niks, alleen maar frustratie. Enkelen , politici en virologen, menen dat ze iedereen vrijheid mogen inperken. Daar heb ik zeker niet voor gekozen. Aanbevelingen en waarschuwingen ok, gedaan met de vrijheidsbeperkende. Die bang is blijft thuis.
 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 1. De ‘foutste’ artiesten van Vlaanderen getuigen:
“Als het aan mij had gelegen, was ‘Laat De Zon In Je Hart’ nooit verschenen”
  PREMIUM
  Muziek

  De ‘foutste’ artiesten van Vlaanderen getuigen: “Als het aan mij had gelegen, was ‘Laat De Zon In Je Hart’ nooit verschenen”

  Wie vanavond de ‘Foute 728' afsluit op nummer 1, daar moeten we nog even op wachten. Wordt het Aqua met ‘Barbie Girl’? Of onze eigen Christoff met ‘Sweet Caroline’? Heel wat Vlaamse artiesten zoals Willy Sommers, Bart Kaëll, Sam Gooris en Sergio kwamen afgelopen week zelfs meermaals voorbij met hun ‘foute’ nummers in deze jaarlijkse top van QMusic. Wij peilden naar de beste anekdotes over hun nummers en hun eigen ‘foutste’ momenten, van de originele titel van ‘Basketsloefkes’ tot de persoon die de TMF-award van Milk Inc. stal.