Sciensano-viroloog Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Sciensano-viroloog Steven Van Gucht. © VTM

Steven Van Gucht: “Nieuwe opstoot in juni en juli als we te vroeg te veel versoepelen”

Het zou een moedige beslissing zijn om te wachten met versoepelen tot wanneer de vooropgestelde drempelwaarde van 500 patiënten op intensieve zorg bereikt is. Dat zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) in de aanloop naar het Overlegcomité van morgen. Er liggen momenteel 933 coronapatiënten op intensieve zorg.

84 reacties

 • bob jansens

  1 jaar geleden
  AstraZeneca beschermt (zelfs na 2 vaccinaties) onvoldoende tegen de nieuwe varianten zoals de Zuid-Afrikaanse, de Braziliaanse, de Indische... en toch vindt de regering het logisch om dit vaccin te blijven gebruiken met tussen de 1ste prik en de 2de prik 12 weken (terwijl er volgens de bijsluiten slechts 4 weken tussen beide spuitjes moet zitten). Stop met het zetten van eerste spuitjes met AZ en geef iedereen die zijn 1ste spuitje AZ gehad heeft zo snel mogelijk zijn 2de....
 • Gratienne D´Hondt

  1 jaar geleden
  Horeca dicht contact beroepen dicht wij in ons kot alleen werken en wie niet kon werken tijdens lockdown krijgt er nog een flinke belasting rekening ook en wat heeft dit alles al geholpen niks niks niks
 • De Waarheid

  1 jaar geleden
  Van Gucht durft ook niet echt zeggen waar het op staat. Telkens schrijft hij er een heel verhaaltje rond. Hij zou beter eens direct en to the point communiceren zodat de niet verkozen regering eens duidelijk te horen krijgt hoe het er werkelijk voor staat en zich geen onverantwoorde zijsprongen kan veroorloven. Doet ze dat dan wel, dan zijn we er 100% zeker van dat ze een verborgen agenda op na houden. Groen is al enige tijd uit de kijker en dat is niet pluis! Een bom aan het voorbereiden?
 • Frederique Vrijleven

  1 jaar geleden
  Heel juist Yves Haesendonck. Wij mogen niet op reis, maar laat andere nationaliteiten maar binnen... ongelofelijk. Dit is letterlijk dweilen met de kraan open. Regels moeten gelden voor iedereen of voor niemand! Natuurlijk dat mensen gefrustreerd geraken. Maarja, MVR zal wel weer begrip opbrengen en zeggen dat we even moeten volhouden
 • adrien beyls

  1 jaar geleden
  Alles terug open. Maatregelen leiden tot niks, alleen maar frustratie. Enkelen , politici en virologen, menen dat ze iedereen vrijheid mogen inperken. Daar heb ik zeker niet voor gekozen. Aanbevelingen en waarschuwingen ok, gedaan met de vrijheidsbeperkende. Die bang is blijft thuis.
 1. Amerikaanse ex-generaal Petraeus: “Als Poetin kernwapens inzet, zullen we Russisch leger in Oekraïne en op de Krim uitschakelen”

  Amerikaan­se ex-generaal Petraeus: “Als Poetin kernwapens inzet, zullen we Russisch leger in Oekraïne en op de Krim uitschake­len”

  Als de Russische president Vladimir Poetin kernwapens zou inzetten in zijn oorlog met Oekraïne, dan zullen de Verenigde Staten en de NAVO hard terugslaan. Dat heeft de voormalige Amerikaanse generaal David Petraeus voorspeld bij ABC News. Hij voegde er wel aan toe dat hij een hypothese schetste en hierover niet met Jake Sullivan, de veiligheidsadviseur van president Joe Biden, had gesproken. Hij spreekt dus uit eigen naam.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 3. Loopband of hometrainer kopen voor thuis? Dit is de beste keuze voor jouw situatie
  HLN Shop

  Loopband of hometrai­ner kopen voor thuis? Dit is de beste keuze voor jouw situatie

  Zin om te sporten, maar schrikt het koude, vaak natte herfstweer je af? Zie je een abonnement voor de fitness ook niet meteen zitten? Dan is de aankoop van een fitnesstoestel voor thuis mogelijk iets voor je. Een hele thuisfitness installeren is financieel en praktisch vaak niet doenbaar. Wil je je daarom beperken tot één toestel, maar weet je niet precies het welke? HLN Shop zet de voor- en nadelen van de twee populairste toestellen, de hometrainer en de loopband, op een rij.