VTM
Volledig scherm
© VTM

Steven Van Gucht: “Elke dag gemiddeld 20 nieuwe patiënten op intensieve zorgen”

De coronacijfers blijven stijgen, ondanks de bijkomende maatregelen die twee weken geleden werden ingevoerd. “Het aantal patiënten in de ziekenhuizen stijgt met 30 procent op weekbasis. Op intensieve zorgen liggen nu meer dan 530 patiënten, en dat neemt elke dag met gemiddeld 20 patiënten toe”, vertelt viroloog Steven Van Gucht bij VTM Nieuws. 

 1. PROMOJAGERS SUPERTIP. Hier krijg je grote kortingen op producten die bijna vervallen: “Parelhoen gekocht voor 0,50 euro in plaats van 12,5 euro”
  2

  PROMOJA­GERS SUPERTIP. Hier krijg je grote kortingen op producten die bijna vervallen: “Parelhoen gekocht voor 0,50 euro in plaats van 12,5 euro”

  Heel wat supermarkten trekken de kaart van zero waste. Ze geven stevige kortingen op producten die bijna vervallen om zo weinig mogelijk verloren te laten gaan. Daardoor kan je indrukwekkende koopjes doen. “Het onderwerp is deze week zeer populair in onze community", vertelt Gunther Devisch, beheerder van Promojagers België. Zo kwamen er honderden reacties op een post van Sam die vertelde hoe hij bij Lidl parelhoen kocht voor 0,50 euro in plaats van 12,50 euro.
 2. GEMS pleit voor sluiting nachtleven, trouwfeesten weer beperkt tot 50 personen

  GEMS pleit voor sluiting nachtleven, trouwfees­ten weer beperkt tot 50 personen

  Expertengroep GEMS, die de overheid adviseert, pleit voor een nieuwe reeks coronamaatregelen. Dat meldt Le Soir. Het document met adviezen dat de krant kon inkijken, dateert van gisteravond en bevat verschillende voorstellen, zoals een nieuwe sluiting van het nachtleven en het weer beperken van het aantal aanwezigen tot 50 op trouw- en andere privéfeesten. Woensdag komt het Overlegcomité bijeen om formeel over eventuele nieuwe maatregelen te beslissen. De experten van de GEMS zijn intussen niet te spreken over het perslek.