VTM
Volledig scherm
© VTM

Steven Van Gucht: “Elke dag gemiddeld 20 nieuwe patiënten op intensieve zorgen”

De coronacijfers blijven stijgen, ondanks de bijkomende maatregelen die twee weken geleden werden ingevoerd. “Het aantal patiënten in de ziekenhuizen stijgt met 30 procent op weekbasis. Op intensieve zorgen liggen nu meer dan 530 patiënten, en dat neemt elke dag met gemiddeld 20 patiënten toe”, vertelt viroloog Steven Van Gucht bij VTM Nieuws. 

 1. GEMS pleit voor sluiting nachtleven, trouwfeesten weer beperkt tot 50 personen

  GEMS pleit voor sluiting nachtleven, trouwfees­ten weer beperkt tot 50 personen

  Expertengroep GEMS, die de overheid adviseert, pleit voor een nieuwe reeks coronamaatregelen. Dat meldt Le Soir. Het document met adviezen dat de krant kon inkijken, dateert van gisteravond en bevat verschillende voorstellen, zoals een nieuwe sluiting van het nachtleven en het weer beperken van het aantal aanwezigen tot 50 op trouw- en andere privéfeesten. Woensdag komt het Overlegcomité bijeen om formeel over eventuele nieuwe maatregelen te beslissen. De experten van de GEMS zijn intussen niet te spreken over het perslek.
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.