Stem hier voor de babe van het jaar

Belga
Onze eindejaarspoll komt nu goed onder stoom. Dagelijks krijgt u één categorie voorgeschoteld, met tien keuzemogelijkheden. Op die manier gaan we 25 dagen lang op zoek naar de bijzonderheden die 2014 zo uniek maakten. Van de harde realiteit tot het luchtige vertier, alles zal aan bod komen. Vandaag mag u uw oordeel vellen over de babes. Op 30 december volgt dan de apotheose met de verkiezing van het nieuwsfeit van het jaar. Aan u om te stemmen, ook als u het niet eens bent met onze selectie. Over kleuren en smaken valt niet te twisten, toch? De resultaten zal u de dag nadien al meteen terugvinden in een apart artikel.

1. Ann-Kathrin Brömmel
In een WK-jaar mag een heuse WAG uiteraard niet ontbreken. En wie beter dan Ann-Kathrin, de bloedmooie vriendin van Mario Götze? Met een ultieme goal was hij het die de finale in het voordeel van de Duitsers beslechtte. De vurige brunette doet overigens niet alleen modellenwerk, maar kan ook een aardig stukje zingen.

AP

2. Axelle Despiegelaere
Fotografen en cameramannen merkten haar leuke snoetje op tijdens de WK-match België-Rusland, Twitter deed de rest. In geen tijd werd Axelle gebombardeerd tot de WK-babe van de Belgen. Na een bizar verhaal -u herinnert zich vast nog de pose naast een doodgeschoten antilope- verdween de West-Vlaamse schoonheid compleet van het voorplan.

Photo News
Henk van Cauwenbergh

3. Bieke Ilegems
De leeftijd krijgt duidelijk geen vat op dit bruisende Bieke. Tijdens de passionele tango oogde ze al ravissant, bij de exotische afrodans ging het dak er pas echt af. Uiteindelijk bracht het sexy benenwerk haar tot in de superspannende finale van 'Dansdate', waar ze samen met haar partner Erik Goossens de gedoodverfde topfavorieten Kevin en Josje van hun wolk blies.

Photonews
Facebook

4. Candice Swanepoel
De engel van Victoria's Secret is de pikantste volgens de lezers van het Amerikaanse mannenblad 'Maxim' en geef hen maar eens ongelijk. Haar geheim? "Squats (kniebuigingen, meestal met extra weerstand; nvdr) werken prima voor mij. Als ik op vakantie geweest ben en ik het gevoel heb dat ik niet genoeg gesport heb, voel ik me al beter na tien oefeningen."

Photo News
afp

5. Ella Leyers
Schommelend op een gigantische kerstbal slingerde de fraaie dochter van Jan Leyers het nieuwe jaar op gang. Haar entree in 'Tegen de sterren op' bleek meteen een schot in de roos, de imitatie van een huilende Simonneke uit 'Thuis' viel zo mogelijk nog meer in de smaak. Elegante Ella scoorde ook haar eerste dragende filmrol in 'Halfweg', naast Koen De Graeve en Veerle Baetens.

Vtm
P-Magazine

6. Emilia Clarke
De oogverblindende 'Game of Thrones'-actrice werd door de lezers van het online mannenblad Askmen.com verkozen tot meest begeerde vrouw van het jaar. Tijdschrift 'Glamour' deed er nog een schepje bovenop door haar uit te roepen tot 'meest sexy nog levende actrice'. Met de psychologische thriller 'Voice From the Stone' en de 'Terminator'-film liggen alweer nieuwe successen in het verschiet.

Kos
Photonews

7. Jennifer Lawrence
Tijdschrift 'FHM' riep haar uit tot meest sexy vrouw ter wereld, 'Forbes' gunde haar de eerste plek in de lijst van machtigste actrices ter wereld. Mooie adelbrieven, maar toch werd het na al die gelekte naaktfoto's een 'annus horribilis' voor de grote ster van 'The Hunger Games'.

Kos

Jennifer Lawrence attends the Mockingjay - Part 1 After Party in London (Nov. 10) #Jenniferlawrence

Een foto die is geplaatst door null (@) op

8. Kate Upton
Boeiend jaar voor het rondborstige topmodel: zo pronkte ze naast Cameron Diaz op de rode loper van 'The Other Woman' en zweefde ze in een gouden bikini vanop Cape Canaveral als een ongrijpbare fantasie door de lucht. Ook voor de befaamde badpakkenspecial van 'Sports Illustrated' zette Kate haar beste beentje voor.

Photo News
Sports Illustrated

9. Nathalie Meskens
De favoriete onenightstand van de Vlaamse man? Nathalie Meskens, bleek uit een rondvraag van Q-Music. Laat dit echter geen vrijgeleide zijn om haar te bestoken met allerlei lieve woordjes. "Ik heb heel lang de neiging gehad om meteen de negatieve punten te benoemen als mensen mij een compliment gaven. Ik wou er altijd over waken dat ik niet ging zweven", biechtte de 'leading lady' van VTM in onze krant op.

Photonews
Photonews

10. Romy Overbeeke
"Kan je vrouwen nog meer als lustobject behandelen?" Ondanks scherpe commentaar van vicerector Katlijn Malfliet kroonde Romy zich tot knapste studente van Vlaanderen. Haar studiegenoten hoorde u niet klagen, zij kregen er van P-Magazine een gratis cantus bovenop.

P-Magazine
Sigfrid Eggers