De fabriek van Stellantis in het Franse Hordain, France.
Volledig scherm
De fabriek van Stellantis in het Franse Hordain, France. © REUTERS

Stellantis geeft werknemers in Frankrijk 1.400 euro extra wegens inflatie

Stellantis gaat een meerderheid van zijn werknemers in Frankrijk gemiddeld 1.400 euro extra betalen in oktober, wegens de inflatie. Een verhoging van de lonen komt er evenwel niet.

3 reacties

 • Mark Smeyers

  2 maanden geleden
  Spijtig genoeg zou er hier minder dan de helft netto overblijven door de graaipolitiek en onze belachelijk hoge belastingen om dan sinterklaas te spelen met ons geld en het uit te delen, behalve aan de echte sukkelaars die het nodig hebben. We hebben veel te veel ministers en commissies die handenvol geld kosten aan de belastingbetaler zoals wij, maar sommige betalen helemaal geen belasting en krijgen alles, en wij maar werken en afgeven aan de staat ...
 • Leonarda Van Opbroecke

  2 maanden geleden
  Als dat hier is zou er al direct 55% afgaan. En als je pech hebt in een hoger schijf te belanden kan je nog eens een pak van afgeven. In Brussel zouden ze al in hun handen wrijven.
 • Henk Hugaerts

  2 maanden geleden
  Onze politiekers en werkgevers hier in België mogen tevreden zijn dat de automatische indexering bestaat, sociale rust niets is mooier.
 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. Angst voor hoge energiefactuur leidt tot rush op thermisch ondergoed: nu al tot zevenvoudige meerverkoop
  PREMIUM

  Angst voor hoge energiefac­tuur leidt tot rush op thermisch ondergoed: nu al tot zevenvoudi­ge meerver­koop

  Wie koukleumt, shopt slim. De retail constateert nu al - evenredig met de waanzinnige energieprijsstijgingen - een rush op thermisch ondergoed. Damart noteert een zes- tot zevenvoudige meerverkoop van zijn warmste onderlijfjes. Blijft wie nog geen voorraad aan thermische lijfjes insloeg deze winter letterlijk in de kou staan, of zijn er genoeg ‘damarrekes’ voor iedereen?
 1. Zitting terreurproces tijd geschorst nadat verdachte zegt “gewurgd” te zijn geweest in gevangenis, beschuldigden verlaten uit protest de rechtszaal
  Play

  Zitting terreurpro­ces tijd geschorst nadat verdachte zegt “gewurgd” te zijn geweest in gevangenis, beschuldig­den verlaten uit protest de rechtszaal

  De vierde procesdag rond de aanslagen van 22 maart 2016 in Zaventem en Brussel is vanochtend meteen gestart met een schorsing van de zitting. Beschuldigde Ali El Haddad Asufi zegt het slachtoffer te zijn geworden van politiegeweld. “Mijn cliënt is deze ochtend zo zwaar gewurgd in de gevangenis dat hij het bewustzijn verloor”, zei zijn advocaat Jonathan De Taye. Daarop schorste de voorzitter van het hof van assisen de zitting zodat een arts de man kon onderzoeken. De wetsdokter stelde vast dat El Haddad Asufi effectief verwondingen vertoonde die “in overeenstemming” waren met zijn verklaringen, maar dat ze niet van die aard waren dat hij het proces niet verder kon volgen. Intussen kan de zitting hervatten, maar dat gebeurt zonder beschuldigden in de box. El Haddad Asufi heeft de rechtszaal verlaten, zes andere beschuldigden volgden uit protest zijn voorbeeld.