De Russische president Vladimir Poetin eist dat gasleveringen in roebels betaald worden.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin eist dat gasleveringen in roebels betaald worden. © Photo News

Steeds meer Europese gasbedrijven willen toegeven aan eis om in roebels te betalen

Steeds meer grote Europese importeurs van Russisch gas lijken bereid om een rekening te openen bij Gazprombank, om gas uit Rusland in roebels af te kunnen rekenen. Met die stap zouden ze het doorgaan van de levering van Russisch gas veilig kunnen stellen, maar het is nog wel de vraag in hoeverre de Europese Commissie dit allemaal zal toestaan.

60 reacties

 • hans voet

  9 maanden geleden
  Gas wordt hoofd zakelijk in de industrie gebruikt. Dus: geen gas: doppen. Slechts een fraktie van de olie is voor transport en verwarming. ELK product dat we hebben, is geproduceerd met de hulp van aardolie. Eerst nadenken of oorlog en haat Echt zo leuk gaat zijn? Vrede bouwt op. Aan beide zijden. Vraag wel meer verstand om dat te bewerken. Roepen en schreeuwen is makkelijker. En "mannelijker". Maar het eindresultaat telt. Vroeg of laat moet er toch vrede komen. Liever vroeg. Liefst nu.
 • Renaat Moerman

  9 maanden geleden
  Plezant hé: goedkoop gas in Rusland kopen, daar dan een saus van "bijdragen" en taksen over gieten om zonen en dochtertjes van politiekers aan een eenvoudig inkomen te helpen, en daarna komen klagen dat de Russen met dat geld een volk gaan uitmoorden. Draai zelf die kraan toe als er nog wat eergevoel in zit.
 • Willy Bogaert

  9 maanden geleden
  Dat we zo vlug mogelijk weg geraken met gas van het Russische slachtersvolk . Je kan er niets mee doen ,weeral eens bewezen .Hopelijk nu voor generaties en dat de politiek zijn les geleerd heeft i.p.v. altijd de ogen toe te houden uit eigen belang
 • Paulette Desmarets

  9 maanden geleden
  Dit doen ze met medeweten van hun regering. Gezien de reacties slaagt Poetin erin Europa te verdelen. Niet toegeven, anders komt er geen einde aan die oorlog!
 • Patricia Rimando

  9 maanden geleden
  Bedrijven trekken zich niks aan van wetten of mensen . Voor hen telt enkel winst maken . Die importeurs zijn geen uitzonderingen op deze regel . En de klanten of kopers van dat gas zullen de hoge prijzen blijven betalen . Ze moeten elke importeur die wil betalen in roebels uitsluiten uit de markt. Als ze hun gas niet kwijt kunnen zullen ze wel inbinden .
 1. Een jaar na de dood van kleine Rayan (5), die stierf nadat hij in een put viel in Marokko, verwelkomen ouders baby

  Een jaar na de dood van kleine Rayan (5), die stierf nadat hij in een put viel in Marokko, verwelko­men ouders baby

  Op 1 februari 2022 viel Rayan (5) in een smalle, 32 meter diepe put in het dorp Ighrane, in het noorden van Marokko. Het nieuws en de reddingsactie die volgde, schokte de hele wereld. Deze week, een jaar na de tragedie, mochten zijn ouders een zoontje verwelkomen. “Je kunt je niet voorstellen hoe gelukkig ik ben”, vertelde de vader van de jongen aan de media. De moeder maakt het goed, zo meldde de nieuwswebsite Hespress.