Standard in beroep tegen twee speeldagen schorsing voor Scholz

BELGA
Standard tekent beroep aan tegen de twee speeldagen schorsing en 800 euro boete die de Geschillencommissie van de KBVB vrijdag oplegde aan Alexander Scholz. De centrale verdediger werd door de Reviewcommissie op het matje geroepen voor een overtreding in de match van twee vrijdag twee weken geleden tegen Charleroi.

Scholz brak in het slot van de doelpuntenloze derby tegen Charleroi een countermogelijkheid af door middenvelder Clément Tainmont met een vliegende tackle onderuit te halen. Scholz kwam te laat, raakte geen bal en was bovendien de laatste verdediger, maar scheidsrechter Frederik Geldhof floot geen overtreding. De Reviewcommissie wilde de actie van de 23-jarige Deen niet onbestraft voorbij laten gaan en daagde Scholz alsnog voor de Geschillencommissie.

Ter zitting vorderde het Bondsparket drie speeldagen schorsing (waarvan twee effectief) en 600 euro boete. De Geschillencommissie behield de effectieve speeldagen schorsing en verhoogde de geldstraf tot 800 euro. Door die sanctie zou Scholz de thuiswedstrijd tegen KRC Genk (11 september) en de partij op bezoek bij Lokeren (18 september) aan zich voorbij moeten laten gaan.

De Luikenaars hopen echter op strafvermindering en trekken naar de Geschillencommissie Hoger Beroep, die dinsdag de definitieve strafmaat zal bepalen.