Staf lekt bizarre eisen Trump: "Dit gebeurt er als je een narcist president maakt"

Donald Trump zou een officiële klacht hebben ingediend over de handdoeken aan boord van het regeringsvliegtuig. Ze zouden namelijk niet zacht genoeg geweest zijn voor z'n handen.
AP Donald Trump zou een officiële klacht hebben ingediend over de handdoeken aan boord van het regeringsvliegtuig. Ze zouden namelijk niet zacht genoeg geweest zijn voor z'n handen.
Meerdere bronnen binnen het Witte Huis hebben tegenover de Huffington Post uit de biecht geklapt over de bizarre eisen die Donald Trump stelt aan zijn personeel. Zo vroeg hij volgens hen om zachtere handdoeken in het regeringstoestel Air Force One en belde hij één van zijn adviseurs midden in de nacht op.

Hoewel het gebruikelijk is dat er af en toe informatie gelekt wordt vanuit het Witte Huis, is het volgens de Huffington Post bijzonder dat die informatie gaat over het functioneren van de president. Dat is echter precies wat er is gebeurd, nu meerdere anonieme bronnen overduidelijk vraagtekens begint te zetten bij de geschiktheid van Trump als president.

Volgens een van de bronnen houdt Donald er enkele bizarre eisen op na. Zo zou hij een officiële klacht hebben ingediend over de handdoeken aan boord van het regeringsvliegtuig. Ze zouden namelijk niet zacht genoeg geweest zijn voor de handen van de president.

Alle geschreven informatie die aan de president gegeven wordt, moet beperkt worden tot één enkele pagina

Anonieme bron

Hoe sterk staat de dollar om 3 uur 's nachts?

Op een ander moment, toen Trump zich afvroeg hoe sterk de dollar eigenlijk was, besloot hij om rond 3.00 uur 's nachts zijn adviseur op het gebied van veiligheid, Michael Flynn te bellen. Die raadde hem toen aan om een econoom te bellen, aangezien hij daar totaal geen verstand van had.

Een andere tipgever wist ook nog te vertellen dat Trump zo'n hekel aan lezen heeft, dat hij heeft gevraagd om alle geschreven informatie die aan hem gegeven wordt te beperken tot één enkele pagina. Wie gebruik maakt van opsommingstekens, mag er maximaal negen per pagina gebruiken.

Naar aanleiding van de gelekte informatie sprak de Huffington Post met voormalige medewerkers van het Witte Huis. Eliot Cohen, die geruime tijd voor George Bush werkte, kon er kort over zijn: "Ik heb 26 jaar meegedraaid en ik heb nog nooit zoiets gezien. Ik denk echt dat dit geen geestelijk gezonde president is. Dit is wat er gebeurt als je een narcist president maakt".

Zijn oud-collega Ron Kaufman is wat minder stellig. Volgens hem hoort een informatielek bij een net aangetreden regering. "Er is altijd een lek. Iedere president tot nu toe heeft gezegd dat de pers hem haatte en dat er te veel lekken waren."

De handdoeken in Air Force One zouden te hard zijn voor de handen van Donald Trump.
Reporters / GSI Media De handdoeken in Air Force One zouden te hard zijn voor de handen van Donald Trump.

In het donker vergaderen

Het is overigens niet de eerste keer dat er bijzondere details naar buiten komen over de medewerkers van Trump. Gisteren berichtte de New York Times al dat zijn staf regelmatig in het donker vergadert, omdat die de lichtknopjes in het Witte Huis niet kan vinden. Na de vergadering klappen medewerkers hun laptop dicht en gaan in de tast op zoek naar de deurklink.