Exclusief voor abonnees

Stadion

BELGA

De analisten Jan Boskamp en Aad de Mos hadden het leuk in Stadion. Nederlanders onder elkaar. Waar Bossie zit, wordt gelachen. Het kostte Aad enige moeite, maar hij hinnikte voorzichtig mee. Wat wel opviel, was dat hij er minder spraakzaam dan anders bij zat - bescheidener, huiveriger.

Ook Tom Coninx had een halogeenlampje gedempt. Immer charmant voor zijn gezelschap, maar nu toch met ietwat angstige zijwaartse blik in de lieve ogen. Krampje in de mondhoeken. Natuurlijk kunnen Boskamp en De Mos een wedstrijd lezen. Ze zijn beslagen in looplijnen en omschakeling, in man- en zonedekking, maar hadden we voor chinezerijen al niet de beste analist ter wereld, Marc Degryse? En die gorgelt minder dan Boskamp. Hij spreekt zelfs Nederlands.  

Ik doe niet aan kezenhaat. Zeker een veredelde nozem als Aad de Mos is een verademing in de heersende analistencarrousel. Aangename verschijning: ogen van een clown, het lijf nog quasi gestold à la Mick Jagger. Fantasietjes van naad en snit bovenop. De neerlandofiel in mij heeft geen enkele moeite met dominee Aad. Maar mag er ook nog eens een Belg in Stadion zitten? Aimé Anthuenis weet toch ook wat buitenspel is en kan dat in keuvelend Vlaams perfect uitleggen. Georges Leekens zien en sterven: altijd goed voor een champagnegevoel.  

Begrijp me niet verkeerd: dit is geen pleidooi voor de keutels Soetaers in Stadion. Maar twee Hollanders aan een tafel van drie is misschien des Guten zu viel. Doe er dan ook een Brusselaar bij.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis