Sammy Mahdi in de studio van VTM NIEUWS
Volledig scherm
Sammy Mahdi in de studio van VTM NIEUWS © VTM NIEUWS

Staatssecretaris Mahdi reageert bij VTM NIEUWS op situatie in Afghanistan: “Laat dit een les zijn voor Europa”

Ons land evacueerde vandaag 175 mensen uit Kaboel, onder wie 136 Belgen. In de begindagen verliepen de evacuaties bijzonder moeilijk, maar nu is er beterschap. “Ik ben blij dat de signalen vandaag positiever zijn”, zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) bij VTM NIEUWS. Toch vindt hij vooral dat Europa uit deze situatie lessen moet trekken.

197 reacties

 • Marcel Willems

  5 maanden geleden
  Neen de ministers helpen zeker ook de Belgen die ook getroffen zijn door het water.En stop eens met op de regering te kappen omdat je er niet bij bent..De grootste partij heeft amper 18% stemmen gerekend over gans Belgie..Dus de huidige heeft een ruime meerderheid en vertegenwoordigen de meeste Belgen...er zijner hier die tegen alles en iedereen zijn op politiek gebied zoals ook tegen Europa en de Navo..Dank dat we daardoor nog vrede hebben binnen Europa
 • Jennifer Peeters

  5 maanden geleden
  Al degenen die op vakantie zijn vertrokken naar ginder ondanks een negatief advies en hebben zitten profiteren van onze sociale zekerheid, de repatriëringskosten zelf laten betalen.
 • Geert Landsman

  5 maanden geleden
  Wij moeten geen landen binnenvallen omdat de USA en Navo dat graag doen. Wat denk je dat er gaat gebeuren? Niets geleerd van Zaventem zeker. Wat we moeten is uit de navo stappen en met Europa een eigen leger oprichten en tegelijk de banden met Rusland aanhalen om onze betrekkingen te verbeteren zoals ze waren voor Obama en Trump. Rusland is onze vriend en dat is de USA niet.
 • De Waarheid

  5 maanden geleden
  En alles wat ook maar wat met links te maken heeft hier in België verschiet dat men meer en meer rechts stemt... Dit hebben ze echter aan hun eigen onbekwaamheid te danken. Eruit met Vivaldi en laat de grootste partijen een regering vormen, zoals de kiezer gekozen heeft!
 • Dirk Bytebier

  5 maanden geleden
  Begrijpelijk dat mensen daar moeten geholpen worden maar alles in eigen land moet weer op de wachtlijst geschoven worden , wat met onze mensen hier die tot over hun oren in de problemen zitten na de waterschade er is blijkbaar geen enkel licht aan de tunnel voor deze mensen en ze zijn al bezig met een ander probleem ! Wie maar daar reist weet dat zo een dingen kunnen gebeuren dus eigen risico ik moet ook overal mijn plan trekken zoals vele
 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 2. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.