Sammy Mahdi in de studio van VTM NIEUWS
Volledig scherm
Sammy Mahdi in de studio van VTM NIEUWS © VTM NIEUWS

Staatssecretaris Mahdi reageert bij VTM NIEUWS op situatie in Afghanistan: “Laat dit een les zijn voor Europa”

Ons land evacueerde vandaag 175 mensen uit Kaboel, onder wie 136 Belgen. In de begindagen verliepen de evacuaties bijzonder moeilijk, maar nu is er beterschap. “Ik ben blij dat de signalen vandaag positiever zijn”, zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) bij VTM NIEUWS. Toch vindt hij vooral dat Europa uit deze situatie lessen moet trekken.

197 reacties

 • Marcel Willems

  1 jaar geleden
  Neen de ministers helpen zeker ook de Belgen die ook getroffen zijn door het water.En stop eens met op de regering te kappen omdat je er niet bij bent..De grootste partij heeft amper 18% stemmen gerekend over gans Belgie..Dus de huidige heeft een ruime meerderheid en vertegenwoordigen de meeste Belgen...er zijner hier die tegen alles en iedereen zijn op politiek gebied zoals ook tegen Europa en de Navo..Dank dat we daardoor nog vrede hebben binnen Europa
 • Jennifer Peeters

  1 jaar geleden
  Al degenen die op vakantie zijn vertrokken naar ginder ondanks een negatief advies en hebben zitten profiteren van onze sociale zekerheid, de repatriëringskosten zelf laten betalen.
 • Geert Landsman

  1 jaar geleden
  Wij moeten geen landen binnenvallen omdat de USA en Navo dat graag doen. Wat denk je dat er gaat gebeuren? Niets geleerd van Zaventem zeker. Wat we moeten is uit de navo stappen en met Europa een eigen leger oprichten en tegelijk de banden met Rusland aanhalen om onze betrekkingen te verbeteren zoals ze waren voor Obama en Trump. Rusland is onze vriend en dat is de USA niet.
 • De Waarheid

  1 jaar geleden
  En alles wat ook maar wat met links te maken heeft hier in België verschiet dat men meer en meer rechts stemt... Dit hebben ze echter aan hun eigen onbekwaamheid te danken. Eruit met Vivaldi en laat de grootste partijen een regering vormen, zoals de kiezer gekozen heeft!
 • Dirk Bytebier

  1 jaar geleden
  Begrijpelijk dat mensen daar moeten geholpen worden maar alles in eigen land moet weer op de wachtlijst geschoven worden , wat met onze mensen hier die tot over hun oren in de problemen zitten na de waterschade er is blijkbaar geen enkel licht aan de tunnel voor deze mensen en ze zijn al bezig met een ander probleem ! Wie maar daar reist weet dat zo een dingen kunnen gebeuren dus eigen risico ik moet ook overal mijn plan trekken zoals vele
 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!