Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V).
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). © BELGA

Staatssecretaris Mahdi over situatie sans-papiers: “Enige belofte die werd gemaakt, is mensen sneller antwoord geven”

Staatssecretaris voor Asiel & Migratie Sammy Mahdi (CD&V) reageert opgelucht dat de sans-papiers in Brussel hun honger- en dorststaking grotendeels hebben opgeschort. Dat zegt hij in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Mahdi vertelt dat er geen nieuwe beloftes werden gemaakt. “De enige belofte die werd gedaan, is er werk van maken om mensen sneller een antwoord te geven”, luidt het. “Mensen wachten momenteel nog te lang op een antwoord. Wanneer je een regularisatieaanvraag indient, moet je al gauw twee jaar wachten op een antwoord”, aldus Mahdi. Ook benadrukt hij dat er geen tijdelijke oplossingen komen voor bepaalde mensen. 

369 reacties

 • Donald Borremans

  6 maanden geleden
  sneller regulariseren, bedoelt hij. We zullen geval per geval bekijken, dan weet je het wel!
 • Marie Rose Van der Haeghen

  6 maanden geleden
  Ipv collectieve regularisatie , een collectieve uitwijzing . Ze zijn uitgeprocedeerd en hebben het bevel gekregen om het land te verlaten .
 • Raoul Rouma

  6 maanden geleden
  Volgens mij zijn hier wel degelijk toegevingen gedaan. Hopelijk weten we binnenkort meer, kan niet dat hij hier allemaal in alle stilte aan al hun nodige papieren geraken. Uitzetten is dan ook de boodschap en zeker geen algemene regularisatie want dan ik het hek van de dam. Solidariteit ok. maar dan ook eigen volk eerst, klinkt cru maar hier is er voldoende werk vandaag. Wij zijn tenslotte niet het ocmw van de wereld. Aanpassen is er zo te zien bij die vrouwen niet bij, na jaren van verblijf!
 • Willy Van Hecke

  6 maanden geleden
  Sneller antwoord geven OK, maar ook snel terugsturen indien niet ontvankelijk (geen vodje papier overhandigen) het gros van de bevolking wil geen illegalen en beperk de aanvoer door middel van een werkvergunning zoals in het verleden, verdeel vluchtelingen over gans Europa volgens beschikbaar grondgebied, België is nu al volgebouwen.
 • christiaan boone

  6 maanden geleden
  gelukkig zijn er nog mensen die zich gedragen als mensen, helaas zij zijn de uitzondering, nochtans, de solidariteit kan groot zijn - wordt bewezen bij watersnood in Wallonië en Vlaanderen; we moeten niet het OCMW zijn van de wereld, we kunnen wel mensen die hier al lang wonen, hier al jaren werken, wiens kinderen hier naar schaal gaan, de juiste papieren bezorgen; mensen die misdrijven plegen, kunnen, na adequaat onderzoek, liefst onmiddellijk, snel naar het land van origine overgedragen worden
 1. Baltische staten en Tsjechië leveren wapens aan Oekraïne: “Hopen van harte dat Oekraïne ze niet hoeft te gebruiken”
  3

  Baltische staten en Tsjechië leveren wapens aan Oekraïne: “Hopen van harte dat Oekraïne ze niet hoeft te gebruiken”

  Estland, Letland en Litouwen zullen antitank- en luchtafweerraketten naar Oekraïne sturen, en Tsjechië artilleriegranaten. Dat hebben de verschillende ministeries van Defensie van de vier landen vrijdag aangekondigd. Berlijn toont zich vrijdagavond niet opgezet met de plannen: ‘The Wall Street Journal’ weet dat Berlijn de Esten weigert de benodigde toestemming te geven om in Duitsland gemaakte wapens naar Oekraïne te sturen.