Een hoogoven van ArcelorMittal in Duitsland.
Volledig scherm
Een hoogoven van ArcelorMittal in Duitsland. © AFP

Staalconcern ArcelorMittal legt Duitse fabrieken stil wegens duur gas

Staalconcern ArcelorMittal legt in Bremen en Hamburg fabrieken stil omdat het gas en de elektriciteit waarop ze draaien te duur is geworden. Het is daardoor niet meer mogelijk om tegen concurrerende prijzen staal te maken in die Duitse steden, meldt het bedrijf. Bij een Spaanse fabriek wordt bovendien een hoogoven stilgelegd vanwege de hoge gasprijzen.

9 reacties

 • Gino Denil

  3 maanden geleden
  De Europese unie heeft ons met haar neoliberale politiek en dito marktontsporingen ver gebracht.
 • Albert de Lovendeghem

  3 maanden geleden
  Helaas is dit scenario ook actueel voor de site in Zelzate. De ovens draaiende houden is bijna onmogelijk geworden door én de energiekosten én de sterke loonstijging door de automatische indexatie in België. Duur produceren zonder verkoop met hogere marges is onhoudbaar.
 • Karel Valgaern

  3 maanden geleden
  Marcel, die sancties hebben er bijna niets mee te maken. En ja, we doen Rusland pijn. Tenzij je natuurlijk (bewust) niet verder kijkt dan gas en olie om toch maar uw steun aan Putin te verhullen.
 • Jurgen Herbert

  3 maanden geleden
  En nu nog de site in Zelzate en de staalprijzen gaan nog eens door het dak!
 • Gans Cruyssen

  3 maanden geleden
  Er i waarschijnlijk een overaanbod. Mooi meegenomen en de schuld op de hoge gasprijsprijs steken. Nu zal de gasprijs zakken door overaanbod.
 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.