Spurs lopen kater op tegen sluw Leverkusen, Monaco veegt vloer aan met CSKA

Getty Images
Tottenham heeft een slechte zaak gedaan op de vierde speeldag in de Champions League. De Spurs, waar Dembélé na een half uur geblesseerd uitviel, verloren op Wembley met 0-1 tegen Bayer Leverkusen. In de andere wedstrijd in Groep E won Monaco met 3-0 tegen CSKA. De Fransen voeren de rangschikking daardoor aan met acht punten, voor Leverkusen (6). Tottenham doet een slechte zaak en volgt nu op vier punten van de Monegasken. CSKA is laatste met twee punten.

Tottenham ontving Leverkusen op Wembley en het waren de Duitsers die het best aan de partij begonnen in de legendarische voetbaltempel. Chicharito en Brandt lieten echter na om te profiteren van de ruimte die de 'thuisploeg' liet en een nerveus Tottenham ontsnapte.

En de moeilijke avond van de Spurs verbeterde er niet op als Dembélé al na een half uur geblesseerd naar de kant moest. Vincent Janssen kwam in de plaats van de Rode Duivel, maar dat veranderde niets aan het wedstrijdbeeld. Leverkusen zorgde voor de meeste dreiging in Londen en op slag van rust liet Chicharito een opgelegde kans - die tot stand kwam na knullig balverlies van Walker - op de openingstreffer liggen.

Kampl maakt het verschil

Na de thee zagen de toeschouwers een beter Tottenham, maar de Spurs kwamen niet verder dan twee afstandsschoten van Eriksen. Leverkusen loerde op de tegenaanval en dat loonde net voorbij het uur. Een afgeweken schot van Aranguiz viel voor de rechter van Kampl en de winger trapte de openingstreffer tegen het net.

Tottenham had het daarna nog moeilijk, maar in het slot zorgde Dier toch nog bijna voor de gelijkmaker. De Brit vuurde een uitstekende vrije trap af, maar zijn knal spatte uiteen op de dwarsligger. Dat was de laatste kans voor de Spurs, die een slechte zaak doen in de stand.

Getty Images
REUTERS
Getty Images

Falcao bezorgt Akinfeev pijnlijke avond

In de andere wedstrijd in groep E veegde Monaco in de eerste helft de vloer aan met een zwak CSKA Moskou. Na dertien minuten opende Germain de score, voor CSKA-doelman Akinfeev al de 41e Champions League-wedstrijd op rij waarin hij een goal te slikken kreeg. Maar daar bleef het niet bij, want met twee goals diepte Falcao de score voor rust nog uit tot 3-0. Daar bleef het ook bij, want na rust trilden de netten niet meer.

AFP
Photo News
Photo News