Dean Verberckmoes (4)
Volledig scherm
Dean Verberckmoes (4) © Photo News/Pieter-Jan Vanstockstraeten

Speurders onderzoeken: was Dean (4) al dood vooraleer Dave De Kock naar Nederland vluchtte?

Het is de hamvraag in het onderzoek naar het overlijden van de vierjarige Dean Verberckmoes: wanneer kwam hij om het leven? De autopsie die vandaag wordt uitgevoerd moet duidelijkheid brengen of het jongetje overleed voor Dave De Kock (34) op de vlucht sloeg.

 1. Bazin zag hoe Dave De Kock in negatieve spiraal belandde: “Door zijn werk had hij zich herpakt. Tot hij voetblessure kreeg”
  PREMIUM

  Bazin zag hoe Dave De Kock in negatieve spiraal belandde: “Door zijn werk had hij zich herpakt. Tot hij voetblessu­re kreeg”

  “Alles ging goed met Dave, hij had zich herpakt en werkte hard na zijn eerste celstraf. Tot hij twee maand geleden verplicht moest thuisblijven.” Ook het dakwerkbedrijf waar Dave De Kock werkzaam was, zagen de misdaad van hun werknemer niet aankomen. Toch vreesde bazin Marina al dat De Kock in een negatieve spiraal was terechtgekomen, nadat zijn voet overbelast geraakte. “Het werk hield hem op het rechte pad, maar dat plots viel weg. Met alle gevolgen van dien.”
 2. 14 jaar geleden mishandelde en doodde De Kock ook zoontje van Sandra: “‘Te wild gespeeld, je weet toch hoe kinderen zijn?’, zei hij over blauwe plekken. Ik geloofde hem”
  PREMIUM

  14 jaar geleden mishandel­de en doodde De Kock ook zoontje van Sandra: “‘Te wild gespeeld, je weet toch hoe kinderen zijn?’, zei hij over blauwe plekken. Ik geloofde hem”

  “Ik had gehoopt dat mijn ex zijn leven zou beteren, dat hij z’n lesje wel had geleerd. Maar kijk: opniéuw zit er een moeder huilend naast een kinderbedje dat voor altijd leeg zal blijven.” Sandra Verbeek (35) weet als geen ander hoe de mama van de kleine Dean zich vandaag voelt. Veertien jaar geleden doodde Dave De Kock ook háár zoontje. Achter Sandra’s rug mishandelde hij de 2-jarige Miguel zo hard, dat het jongetje stierf. “Dat hij nu ongestoord een tweede keer kon toeslaan, dat begrijp ik niet.”
 1. RECONSTRUCTIE. “Dave ging door het lint omdat vriendin zich niet snel genoeg aankleedde”
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. “Dave ging door het lint omdat vriendin zich niet snel genoeg aankleedde”

  Drie dagen vol leugens en misleidingen. Dat is wat de moeder en familie van de 4-jarige Dean moesten doorstaan, tot ze maandagavond het slechte nieuws te horen kregen. Het levenloze lichaam van het jongetje werd gevonden op een desolaat eilandje in de Oosterschelde, op aanwijzen van Dave De Kock (34). Zowel hij als zijn vriendin werden opgepakt. De autopsie moet nu een antwoord geven op één pertinente vraag: wanneer kwam Dean om het leven?