Archiefbeeld uit 2013: Afghaanse voetbalspeelsters spelen een match tijdens een toernooi in Kaboel
Volledig scherm
Archiefbeeld uit 2013: Afghaanse voetbalspeelsters spelen een match tijdens een toernooi in Kaboel © AP

Speelsters van Afghaans nationaal voetbalelftal succesvol geëvacueerd uit Kaboel: “Belangrijke overwinning”

Het Afghaans vrouwenvoetbalelftal heeft dinsdag een “belangrijke overwinning” behaald toen de speelsters samen met andere vluchtelingen op een vliegtuig konden stappen om Afghanistan te verlaten. De internationale voetballersvakbond FIFPRO bedankte de Australische regering voor het mogelijk maken van de evacuatie van speelsters, teamfunctionarissen en familieleden.

9 reacties

 • Lucas Vissers

  2 maanden geleden
  Alsof die belangrijker zijn dan gewone huisvrouwen !
 • Leopold Vanhoof

  2 maanden geleden
  Men daagt de Taliban uit, zien hoever men hier mee gaat blijven wegkomen.
 • Veerle Hertens

  2 maanden geleden
  Aan J.D.B en G.B.Omdat een gewone huisvrouw bewijst juist dat vrouwen in de keuken en bij de kinderen horen. Wat de taliban wil. Vrouwelijke atleten daarentegen dagen gewoon door hun bestaan het idee uit dat vrouwen fragile wezentjes zijn die de buitenwereld niet aankunnen en daarom steeds onder mannelijk voogdij schap moeten staan. Natuurlijk wens ik alle Afghaanse vrouwen uit Afghanistan op dit moment. Helaas is dat niet mogelijk, dus kijk je wie het meest gevaar loopt,
 • Eddy Dumoulin

  2 maanden geleden
  Goed zo vrouwelijke sporters vallen op in Afgha. Die moeten geëvacueerd worden. Mannelijke sporters hebben meer vrijheden, eigenlijk alle mannen. Die kunnen gewoon de grens oversteken, bij de pakies. Of in het verzet gaan.
 • Jan De Bisschop

  2 maanden geleden
  Zijn voetballers of -sters belangrijker dan huisvrouwen of moeders met kinderen?
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Open Vld en MR op 175ste verjaardag: "In 2024 willen we de grootste familie zijn"

  Open Vld en MR op 175ste verjaardag: "In 2024 willen we de grootste familie zijn"

  175 jaar geleden werd de liberale partij in ons land gesticht en dat vieren Open Vld en MR samen in Paleis 12 op de Brusselse Heizel. Bijna 4.500 mensen wonen de show bij. Er wordt niet zozeer teruggeblikt, maar vooral vooruitgekeken, ook naar de volgende verkiezingen. "De ambitie moet zijn om te groeien en in 2024 groter te zijn dan de socialistische familie", klinkt het bij Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert.