Spanje loopt zich halfuur te pletter op Macedonische muur en dan spoken twee verdedigers dit uit

Een druk voetbalavondje op de Europese velden met heel wat WK-kwalificatiematchen die op dit moment aan de gang zijn. Ook Spanje is momenteel op zoek naar drie punten richting het WK in Rusland 2018, maar heeft het niet onder de markt tegen een stug Macedonië. Tien minuten voor rust kwam 'La Roja' dan toch op voorsprong. En hoe! Uiteindelijk werd het na rust nog een wandeling door het park: 4-0.

Als de Spanjaarden er zelf niet in slagen om de muur van de tegenstander te slopen dan moet er maar een beetje geluk in het spel zijn. Of in dit geval geknoei van twee Macedoniërs. Tien minuten voor rust slingerde Dani Carvajal vanop rechts het leer voor doel na voorbereidend werk van Sergio Busquets en Vitolo. Tot ieders verbazing werd de bal centraal niet simpel weggekopt, maar liepen twee verdedigers van Macedonië elkaar wat onbeholpen in de weg. Velkovski en Ristovski zijn de schlemielen en het is eerstgenoemde die de bal uiteindelijk knullig in eigen doel kopt. En zo een pover Spanje toch op voorsprong na één helft ploeteren en zoeken.

Aduriz schrijft geschiedenis
Na de koffie leek de veer gebroken bij de nochtans dappere Macedoniërs van bondscoach Igor Angelovski. Een klein halfuur voor tijd zorgde Vitolo voor de 2-0 en die werkte bevrijdend voor de bij momenten schitterend combinerende Spanjaarden. In de slotfase werd het nog een bittere pil voor de bezoekers want Nacho Monreal en invaller Aritz Aduriz zorgden nog voor een afgetekende 4-0. Voor laatstgenoemde was zijn doelpunt meteen ook een mijlpaal want de 35-jarige Bask mag zich nu de oudste doelpuntenmaker ooit noemen voor zijn land. In Groep G staan Spanje en Italië broederlijk naast elkaar op kop met 10 punten. De 'Squadra Azzurra' troefden het kleine Liechtenstein af met ook al een klinkende 0-4.

REUTERS
AFP
REUTERS
AFP
REUTERS
REUTERS
AFP
EPA
EPA