Brugge knikjesstraat: Zarra Neirynck
Volledig scherm
Brugge knikjesstraat: Zarra Neirynck © Benny Proot

SOS HLN. Zarra wil heel Vlaanderen aan het ‘goeiedag zeggen’ krijgen (maar heeft nog wat hulp nodig)

Zarra Neyrinck (15) uit Brugge wil meer vriendelijkheid en warmte op straat: “Als iedereen elkaar nu eens toeknikt...” Ze hoopt dat er overal in Vlaanderen zogenaamde ‘Knikjesstraten’ gaan verschijnen, waar haar straatnaambordjes komen te hangen. Maar Zarra heeft nog wat hulp nodig.

114 reacties

 • Dave De Korte

  3 jaar geleden
  Ik heb in Gooik gewoond veel bordjes van goeiedag maar niet veel echte goeiedags, woon nu over de taalgrens en hier bijna overal een echte gemeende goeiedag zonder te veel tra la la van bordjes.
 • Luc Andries

  3 jaar geleden
  kom eens naar Kalmthout hier zeggen nog een goedendag tegen elkaar!
 • Marc Spandel

  3 jaar geleden
  Met deze een vriendelijke groet aan iedereen (mens en dier en zelf de bomen, struiken, bloemen enz.) ! :)
 • j hendrickx

  3 jaar geleden
  Ik zeg elke dag goedendag
 • Lucas Balieu.

  3 jaar geleden
  Ik ben eens in Oostenrijk op vakantie geweest en kreeg de groeten van een Oostenrijker 'grüß Gott ', in orde zei ik, na al die jaren nog steeds niet gelukt...
 1. Leidt combinatie van stijgende coronacijfers en start van festivalseizoen tot nog meer besmettingen? “Gevaar niet veel groter dan op privébijeenkomst”

  Leidt combinatie van stijgende coronacij­fers en start van festival­sei­zoen tot nog meer besmettin­gen? “Gevaar niet veel groter dan op privébij­een­komst”

  Net nu het festivalseizoen opnieuw op gang is getrokken, krijgen we alweer af te rekenen met een nieuwe coronagolf. Moeten we vrezen voor een sterkere stijging van de cijfers? Viroloog Marc Van Ranst stelt alvast gerust: “De festivals spelen zich grotendeels af in openlucht, waardoor er niet per se meer overdracht zal zijn dan op een privébijeenkomst.” Toch blijven enkele basismaatregelen belangrijk, klinkt het.