Brugge knikjesstraat: Zarra Neirynck
Volledig scherm
Brugge knikjesstraat: Zarra Neirynck © Benny Proot

SOS HLN. Zarra wil heel Vlaanderen aan het ‘goeiedag zeggen’ krijgen (maar heeft nog wat hulp nodig)

Zarra Neyrinck (15) uit Brugge wil meer vriendelijkheid en warmte op straat: “Als iedereen elkaar nu eens toeknikt...” Ze hoopt dat er overal in Vlaanderen zogenaamde ‘Knikjesstraten’ gaan verschijnen, waar haar straatnaambordjes komen te hangen. Maar Zarra heeft nog wat hulp nodig.

114 reacties

 • Dave De Korte

  2 jaar geleden
  Ik heb in Gooik gewoond veel bordjes van goeiedag maar niet veel echte goeiedags, woon nu over de taalgrens en hier bijna overal een echte gemeende goeiedag zonder te veel tra la la van bordjes.
 • Luc Andries

  2 jaar geleden
  kom eens naar Kalmthout hier zeggen nog een goedendag tegen elkaar!
 • Marc Spandel

  2 jaar geleden
  Met deze een vriendelijke groet aan iedereen (mens en dier en zelf de bomen, struiken, bloemen enz.) ! :)
 • Jo Hendr

  2 jaar geleden
  Ik zeg elke dag goedendag
 • Lucas Balieu.

  2 jaar geleden
  Ik ben eens in Oostenrijk op vakantie geweest en kreeg de groeten van een Oostenrijker 'grüß Gott ', in orde zei ik, na al die jaren nog steeds niet gelukt...
 1. Zarra (15) wil Bruggeling leren ‘knikken’ en lanceert ‘Knikjesstraat’: “Vriendelijk goedendag zeggen kost toch geen moeite?”

  Zarra (15) wil Bruggeling leren ‘knikken’ en lanceert ‘Knikjes­straat’: “Vriende­lijk goedendag zeggen kost toch geen moeite?”

  Ze is amper 15 jaar, maar de Brugse Zarra Neirynck is dit weekend gestart met een bijzondere missie: haar straat, buurt en bij uitbreiding heel West-Vlaanderen ‘hallo’ leren zeggen tegen elkaar. Speciaal daarvoor roept ze de ‘Knikjesstraat’ in het leven. “Op vakantie merkte ik dat er heel wat mensen vreemd opkeken toen ik spontaan goedendag zei. Dat wil ik veranderen in mijn eigen buurt en stad”, zegt Zarra.