Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (archiefbeeld).
Volledig scherm
Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (archiefbeeld). © Photo News

Sophie Wilmès heeft ziekenhuis verlaten en herstelt thuis verder van coronabesmetting

Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) heeft het ziekenhuis zonet mogen verlaten. Wilmès zal wel thuis nog een tijdje verder moeten herstellen van Covid-19. Ze was woensdag ontslagen op de afdeling intensieve zorgen van het Delta-ziekenhuis in Brussel.

 1. Auto blijft belangrijkste vervoermiddel van de Vlaming, elektrische fiets wordt populairder

  Auto blijft belangrijk­ste vervoermid­del van de Vlaming, elektri­sche fiets wordt populair­der

  De Vlaming legt dagelijks gemiddeld 36 kilometer af in het verkeer en doet daar zo'n 71 minuten over. Vijfenzestig procent van alle verplaatsingen gebeurt met de auto, 14 procent per fiets (waarvan bijna 3 procent elektrisch) en 12 procent te voet. Twintig procent van de gezinnen bezit nu minstens één elektrische fiets. Dat zijn de belangrijkste vaststellingen in het vrijdag gepubliceerde Onderzoek VerplaatsingsGedrag 2019-2020 van het Departement Mobiliteit en Openbare werken, het vijfde in de reeks en laatste vóór de coronapandemie.
 2. Ererector Alain Verschoren (66) van Universiteit Antwerpen onverwachts overleden: “Als we vandaag op alle vlakken meetellen, is dat vooral dankzij hem”
  Antwerpen

  Ererector Alain Verschoren (66) van Universi­teit Antwerpen onver­wachts overleden: “Als we vandaag op alle vlakken meetellen, is dat vooral dankzij hem”

  In de nacht van donderdag op vrijdag is Alain Verschoren, voormalig rector van de Universiteit Antwerpen, onverwachts overleden in Tenerife. Hij werd 66 jaar en laat een echtgenote, twee kinderen en twee kleinkinderen na. “Zonder Alain stond onze universiteit niet waar ze vandaag staat”, reageert huidig rector Herman Van Goethem. “Zijn verdienste is enorm.”
 1. Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun
  Play

  Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun

 2. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona