Soloplaat Kurt Cobain verschijnt in november

AP
"Het lijkt wel alsof Kurt in je huiskamer staat als je de plaat beluistert", vertelt Brett Morgen. Morgen is de regisseur die de documentaire 'Montage of Heck' over Cobains leven in elkaar stak. Die is nu ook bezig aan een soloalbum met soundtracks uit de film én enkele nooit uitgebrachte nummers van de Nirvana-frontman.

De soloplaat wordt verwacht op 6 november, op dezelfde dag dat de documentaire officieel wordt vrijgegeven. Naast muziek uit de film zullen ook eigen nummers van Cobain op de cd verschijnen. Daarvoor snuffelde Morgen in de privé-archieven van de zanger en stootte zo op enkele nooit eerder uitgegeven pareltjes van de hand van Kurt Cobain.

"Het lijkt wel of Kurt in je huiskamer staat", aldus Morgen over de plaat. "Je hoort enkel Kurt en zijn gitaar en alle emoties die dat losweekt bij hem". Hoewel het niet gaat om afgewerkte nummers van de zanger, is volgens Morgen de vondst erg waardevol. "De nummers geven een geweldig inzicht in het creatieve proces van Cobain. Ik ben ervan overtuigd dat ze ons begrip van Kurt verder kunnen verdiepen, als muzikant zowel als mens."