Sofie in de keuken van...: Zalmbuideltje met zeebaarstartaar

vtmkoken.be

Ingrediënten
8 grote sneetjes gerookte zalm (eventueel handgesneden bij de visboer) • 300 g zeebaarsfilet (zonder graat en zonder vel) • peper • fleur de sel • 1 citroengras • ¿ bosje bieslook • 1 el zure room • 80 g jonge bladspinazie • 1 citroen • olijfolie  

Zo maak je het
1
Voor de zeebaarstartaar: neem een mengkom. Snij de zeebaars in fijne blokjes en kruid met peper en fleur de sel. Voeg 1 el olijfolie toe en rasp er 2 centimeter citroengras over.
2 Voor het zalmbuideltje: neem twee kleine kommetjes zodat je gemakkelijk een buideltje kunt maken. Bekleed elk kommetje met plasticfolie. Duw goed aan tot in de randjes.
3 Neem de gerookte zalm. Leg grote sneden zalm in elk buideltje, plooi ze over de rand van het kommetje (hiermee kan je nadien het buideltje dichtplooien).
4 Vul de kommetjes met de zeebaarstartaar en druk licht aan met een vork. Plooi de randjes gerookte zalm naar binnen zodat het buideltje sluit.
5 Verdeel de jonge bladspinazie over de borden, sprenkel er een beetje olijfolie en peper over.
6 Voor het bieslooksausje: snij bieslook fijn en meng met zure room. Kruid met peper en zout. Voeg de zeste en het sap van een halve citroen toe en meng goed.
7 Draai de kommetjes voorzichtig om in het midden van de spinazie, zodat de buideltjes eruit glijden, en verwijder de folie. Giet een eetlepel bieslooksaus op de zalmbuideltjes. Werk af met een dun schijfje citroen.
8 Versier eventueel met verse kruiden naar keuze uit de tuin.

Meer recepten op www.vtmkoken.be