Sofie in de keuken van...: Thaise ovenschotel met curry en tong, chili en komkommersalade

vtmkoken.be

Ingrediënten voor 4 personen
Voor de Thaise curry: 800 g scharfilets (180 - 200 g per persoon) • 1 el groene of rode curry • 100 ml kokosroom • 1 courgette • 2 takjes Thaise basilicum • 2 uien • 200 g gele kerstomaatjes • 2 limoenen • 1 bosje lente-ui • 1 rood of groen chilipepertje • 1 bakje babymaïs • stuk gember • 1 stengel citroengras • 1 handje gedroogde kaffirblaadjes (limoen) • 1 el vissaus  

Voor de komkommersalade: 1 komkommer • 1 teentje knoflook • zeezout • 1 tl kokospalmsuiker (of rietsuiker) • sap van 1 limoen • 1 gedroogde chilipeper • 1 el gedroogde garnalen  

Voor het drankje: 4 verse kokosnoten • takjes munt  

Zo maak je het
1 Kneus de komkommer met de zijkant van je mes. Snij de komkommer overlangs in 4 en dan in balkjes. Stamp de gedroogde garnalen fijn in een vijzel en strooi over de komkommer. Snij de chilipeper en het teentje knoflook fijn en meng onder de komkommersalade, samen met 1 theelepel suiker en een snufje zout. Breng op smaak met limoensap.
2 Verwarm de oven voor op 200°C. Schik de visfilets mooi naast elkaar op een bakplaat met bakpapier.  
3 Snij de courgettes in balkjes. Snij de babymaïs overlangs in 4. Snij de kerstomaatjes in 2. Snij de uien in ringen. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Snij de kleine pepers fijn. Verdeel alle groenten over de vis. Rasp het citroengras erover.  
4 Verkruimel de gedroogde kaffirblaadjes.  
5 Meng de curry met fijn geraspte gember en de kokosroom onder elkaar tot een sausje, kruid af naar eigen smaak met suiker, vissaus, verkruimelde kaffirblaadjes of limoensap. Verdeel over de bakplaat en zet 15-20 minuten in de oven.  
6 Hak de kokosnoten open en serveer met een orchidee en een takje munt.  
7 Schep de visschotel in schaaltjes en dresseer met Thaise basilicum en limoensap.

Meer recepten op www.vtmkoken.be

vtmkoken.be