Sofie in de keuken van...: Aardbeienkorst met mascarpone en frambozensorbet

vtmkoken.be

Ingrediënten voor 4 personen
Voor het deeg: 300 g boter, in stukken • 125 g ongeraffineerde rietsuiker • 1 vanillestok • snufje zout • 2 kleine eieren • 65 g amandelpoeder • 50 g bloemsuiker • 500 g bloem  

Voor de vulling: 200 g mascarpone • 2 el zure room • 2 limoenen • 2 el agavesiroop • 1 vanillestok • 100 g blauwe bessen • 2 bakjes Belgische aardbeien • 1 bosje citroenmelisse  

Voor de sorbet: 2 doosjes diepvriesframbozen • 2 el yoghurt • citroensap • agave  

Drankje voor Elena: Aardbeien • melk

Zo maak je het
1 Verwarm de oven voor op 195°C. Doe de bloem, boter, rietsuiker, amandelpoeder, een snufje zout, het merg van de vanille en de bloemsuiker in de keukenrobot en meng. Voeg de 2 eitjes toe. Doe het deeg in plasticfolie en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.  
2 Rol het deeg op 2 à 3 mm dun uit, snijd cirkels uit en duw in de bakvormpjes. Snijd overtollige randjes af. Prik er gaatjes in met een vork. Zet 20 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen.  
3 Meng de mascarpone met de zure room, het merg van het vanillestokje, rasp van 2 limoenen, 2 eetlepels agavesiroop tot een gladde massa. Mix de blauwe besjes kort en meng onder de mascarpone.  
4 Was de aardbeien met het steeltje nog aan. Snijd ze in fijne schijfjes.  
5 Lepel de crème met bosbesjes in de taartvormpjes en schik er de aardbeienschijfjes dakpansgewijs op.  
6 Doe de diepvriesframbozen in een foodprocessor, doe 2 eetlepels agavesiroop en 2 eetlepels yoghurt erbij en mix goed, tot een sorbet. Schep in kommetjes en werk af met een blaadje citroenmelisse.

Meer recepten op www.vtmkoken.be