Illustratiebeeld (niet de Do-Dodonpa).
Volledig scherm
Illustratiebeeld (niet de Do-Dodonpa). © Getty Images

‘Snelst accelererende achtbaan ter wereld’ tijdelijk gesloten na klachten over botbreuken

De Do-Dodonpa is stilgelegd nadat vier passagiers beweerden verwondingen te hebben opgelopen tijdens de rit. De Japanse attractie haalt een snelheid van 180 kilometer per uur in 1,56 seconden, waardoor het de snelste accelererende rollercoaster ooit is.

 1. Op wandel in een zwaar getroffen Walibi dat nog maanden dicht blijft: “Alle motoren van alle attracties moeten weer gekeurd”
  PREMIUM

  Op wandel in een zwaar getroffen Walibi dat nog maanden dicht blijft: “Alle motoren van alle attracties moeten weer gekeurd”

  Eerst was er de pandemie, dan de watersnood. Het gevolg: alwéér geen joelende kinderstemmetjes aan de Boulevard de l’Europe in Waver. In Walibi moeten ze nog weken smurrie wegspuiten, kassa’s kuisen en motoren herstellen voor het park weer open kan, ergens half oktober. Onze reporter ging de schade opmeten, en zag dat er ondanks de ellende ook nog gelachen kan worden. “Het is hier niet met kraantjeswater overstroomd, hè. Eén van de techniekers liep naar buiten met een emmer vol vissen.” Het relaas van een race tegen de tijd, voor het seizoen helemaal om is.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Dit is arts over wie minister Beke sprak: Roger (70) reanimeerde patiënt en stierf vervolgens aan corona
  15

  Dit is arts over wie minister Beke sprak: Roger (70) reanimeer­de patiënt en stierf vervolgens aan corona

  Het was een opvallend zinnetje in de ‘De zevende dag’ waarin Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) pleitte voor een derde prik en vertelde dat er “een huisdokter is overleden aan corona na het reanimeren van een patiënt”. Die arts is Roger Vandroogenbroeck (70) uit Lembeek. Hij slaagde erin om een - zo bleek achteraf - besmette patiënt weer tot leven te wekken, maar liet vervolgens zelf het leven.
 3. Studio 100 in de rode cijfers. CEO Hans Bourlon: “Hopelijk kunnen theatershows in augustus hervatten, anders wordt het écht rampzalig”
  PREMIUM

  Studio 100 in de rode cijfers. CEO Hans Bourlon: “Hopelijk kunnen theater­shows in augustus hervatten, anders wordt het écht rampzalig”

  Kabouter Plop, Bumba en Samson op zoek naar centjes. Het zou de titel van een nieuwe Studio 100-productie kunnen zijn. Helaas is het keiharde realiteit voor de bekende Belgische entertainmentgroep die in het coronajaar 30,1 miljoen euro verlies leed en bij de bank moet gaan aankloppen. “Hopelijk kunnen theatershows in augustus hervatten, anders wordt het écht rampzalig”, aldus CEO Hans Bourlon.