Exclusief voor abonnees

Snackbars lappen regels rond allergenen aan hun laars

Een ruime meerderheid van de pitazaken en frituren vermeldt nergens informatie over de allergenen in wat ze aanbieden. Dat blijkt uit cijfers die N-VA-Kamerleden Yoleen Van Camp en Renate Hufkens opvroegen bij bevoegd minister Willy Borsus (MR). Sinds twee jaar zijn aanbieders van onverpakte voeding verplicht om de aanwezigheid van allergenen in hun voedsel mondeling of schriftelijk te melden aan hun klanten. Maar dit jaar werden al 56,2% inbreuken vastgesteld. Vooral pitazaken scoren erg slecht, zeker in Brussel (96,6%). In Vlaanderen (85,8%) en Wallonië (88,3%) zijn de cijfers een klein beetje beter.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis