Sluit Fauré carrière af bij Charleroi?

De Franse aanvaller Cédric Fauré doet er in Charleroi nog minstens één seizoen bij.
PHOTO_NEWS De Franse aanvaller Cédric Fauré doet er in Charleroi nog minstens één seizoen bij.
Goed nieuws voor de supporters van Sporting Charleroi: de Franse spits Cédric Fauré heeft zijn contract met één seizoen verlengd. De kans bestaat zelfs dat de vlotscorende Fransman zijn carrière afsluit bij Charleroi. In zijn contract zit immers een optie voor nog een extra seizoen. De 35-jarige Fauré scoorde sinds zijn transfer in de wintermercato al zeven doelpunten voor 'De Zebra's'.

Veteraan Fauré is een man van vele oorlogen. De aanvalsleider van Charleroi werkte in het verleden heel wat Franse clubs af: FC Toulouse,  EA Guingamp, FC Istres, Le Mans UC, Stade de Reims, Le Havre AC en opnieuw EA Guingamp. In de voorbije transferperiode zette hij de stap naar de Jupiler Pro League. Charleroi zag in hem de vervanger van de naar RSC Anderlecht verkaste prijsschutter David Pollet.

De transfer bleek een schot in de roos want de 35-jarige Fauré had niet lang nodig om Pollet te doen vergeten. Met zeven doelpunten in slechts negen aantredens heeft hij een groot aandeel in de prima prestaties van zijn club in Play-Off II. Na 4 speeldagen voert de ploeg van Felice Mazzu Groep B aan met een knappe 10 op 12.

De 35-jarige Fauré toont zich bij Charleroi een geschikte vervanger voor David Pollet.
BELGA De 35-jarige Fauré toont zich bij Charleroi een geschikte vervanger voor David Pollet.