AFP
Volledig scherm
© AFP

Slechts 32,6 jaar: Belg werkt veel minder lang dan gemiddelde Europeaan

WerkBelgen werken gemiddeld 32,6 jaar. En scoren daarmee pakken slechter dan het Europese gemiddelde van 35,4 jaar. In slechts drie andere EU-landen ligt het aantal beroepsactieve jaren nog lager: Italië (30,7), Bulgarije (32,1) en Griekenland (32,3). Dat blijkt uit cijfers die Eurostat vandaag publiceert.

 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Trump-critica Murkowski overleeft Midterms in Alaska, ook Sarah Palin nog in de running
  5

  Trump-critica Murkowski overleeft Midterms in Alaska, ook Sarah Palin nog in de running

  Lisa Murkowski, een van de weinige Republikeinen die gestemd heeft voor de afzetting van Donald Trump na de bestorming van het Capitool op 6 januari, is nog in de running om haar zetel in de Amerikaanse Senaat te behouden. Dat is gebleken na de voorverkiezingen in Alaska dinsdag (plaatselijke tijd). Ook Sarah Palin, voormalig vicepresidentskandidaat en ex-gouverneur van Alaska, maakt nog kans op een zetel in het Huis van Afgevaardigden.