Slecht gewist 'testament' van Abrini gevonden op pc: "Waarom ik me bij IS aansloot"

Mohammed Abrini, de 'man met het hoedje' van de aanslagen in Brussel die ook verdacht wordt van het voorbereiden van de aanslagen in Parijs, heeft een 'testament' opgemaakt op zijn pc. Dat had hij van zijn computer gewist, maar het werd alsnog gerecupereerd. Dat heeft BFMTV vandaag gemeld.

Abrini keurt in de tekst, die hij op 2 februari schreef, de aanslagen van 13 november in de Franse hoofsdtad duidelijk goed en zegt als martelaar te willen sterven, aldus de Franse nieuwszender.

De terrorist legt uit dat de dood van zijn broer in Syrië tijdens een zelfmoordaanslag in juli 2014 hem in de armen van de godsdienst dreef. Na wat onderzoek besloot hij lid te worden van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). Hij noemt de vermoedelijke daders van de aanslagen van Parijs "helden" en vraagt zijn moeder om vergiffenis. Hij belooft haar samen met zijn broer te zullen verwelkomen in het paradijs.

Volgens BFMTV heeft Abrini de tekst gewist op zijn computer, die werd teruggevonden door een politieagent in een vuilnisbak vlakbij het appartement waar hij zich schuil hield. Het is ook de plaats vanwaar de terroristen op 22 maart naar de luchthaven van Zaventem zijn vertrokken. Het document stak echter nog in de prullenbak van de computer.

Nog volgens de Franse nieuwszender heeft de man tegenover de onderzoeksrechter gepoogd zijn rol te minimaliseren door te zeggen dat hij "nog geen vlieg kwaad zou doen". Ook beschuldigde hij zijn kompanen die bij de aanslagen zijn omgekomen.