Slachtoffers blikken na 20 jaar terug op 9/11: “Ik voelde hoe de vlammen zich door mijn kleren groeven”

Volgende week zaterdag is het elf september. Het is dan precies 20 jaar geleden dat twee vliegtuigen zich in de WTC-torens boorden in hartje New York. Eén van de grootste terreurdaden uit onze geschiedenis, en een gebeurtenis die onze wereld voorgoed veranderde. Deze zondag start het nieuwe seizoen VTM Telefacts met een BBC-reportage over de aanslagen, waarin de slachtoffers die 9/11 overleefden vertellen hoe ze die  dag meemaakten. 

 1. Poetin-criticus Navalny zit al een jaar vast: “Ik heb nergens spijt van”

  Poe­tin-criticus Navalny zit al een jaar vast: “Ik heb nergens spijt van”

  De Russische oppositieleider en Kremlin-criticus Aleksej Navalny zit intussen al een jaar gevangen, maar heeft nergens spijt van. "Ik heb het gedaan, ik heb er geen seconde spijt van", zegt Navalny op sociale media over zijn strijd tegen het Kremlin en zijn terugkeer naar Rusland, nadat hij in Duitsland had hersteld van een gifaanval. "Na een jaar gevangenis, zeg ik jullie wat ik naar hen (die me toen steunden) in de rechtszaal heb geroepen: wees niet bang.”
 2. Gerechtsjournalist Faroek Özgünes: “Justitie kon niet anders dan Dave De Kock vrijlaten. Maar is hij nadien opgevolgd? Duidelijk niet”
  Play

  Ge­rechtsjour­na­list Faroek Özgünes: “Justitie kon niet anders dan Dave De Kock vrijlaten. Maar is hij nadien opgevolgd? Duidelijk niet”

  Dave De Kock, de ontvoerder van de vierjarige peuter Dean, is volgens gerechtsjournalist Faroek Özgünes niet voldoende opgevolgd door Justitie. Dat liet hij weten bij VTM NIEUWS. De Kock mishandelde in 2008 al een tweejarig jongetje met de dood als gevolg. Voor die feiten zat hij een gevangenisstraf van tien jaar uit. Faroek Özgünes benadrukt echter dat de man na die tien jaar nog niet klaar was om weer deel uit te maken van de maatschappij.