De oplichters gingen aan de haal met een geldkoffer, maar het slachtoffer wilde die niet loslaten.
Volledig scherm
De oplichters gingen aan de haal met een geldkoffer, maar het slachtoffer wilde die niet loslaten. © RV

Slachtoffer van Belgische oplichter laat geldkoffer met 100.000 euro niet los en bekoopt dat met zijn leven

In Bulgarije is na een internationale klopjacht een Belg gearresteerd voor een uit de hand gelopen ripdeal. Daarbij werd het 33-jarige slachtoffer door twee oplichters naar het Nederlandse Kerkrade gelokt met 100.000 euro cash. De geldkoffer werd gestolen, maar het slachtoffer klampte zich vast aan de wagen van de daders. De man werd overreden en stierf ter plaatse.

4 reacties

 • nancy dejonge

  2 maanden geleden
  daarom wordt het hoog dringend tid dat er een nieuwe wet wordt ingevoerd waarbij dwangarbeid terug wordt ingevoerd. Effectieve dwangarbeid voor o.a. dit sort criminelen! Voor dit feid zou die oplichter min 30 jaren effectieve dwangarbeid moeten krijgen !
 • André Jodogne

  2 maanden geleden
  Ook meegemaakt, identiek verhaal, ze boden zelfs 100000€ boven de vraagprijs van een huis, gelukkig op tijd ingezien, dat het oplichters waren…
 • Eddy DESMET

  2 maanden geleden
  Het intrieste verhaal van oplichters en witwassers. Loontje komt om zijn boontje ... wees daar maar zeker van.
 • Anne JACOBS

  2 maanden geleden
  Waarom moeten het altijd de mooiste mensen zijn die eerst moeten heen gaan. Sterkte toegewenst aan familie en vrienden. Rust zacht Fabian.
 1. KIJK. Actrice Martine Jonckheere (66) werd gestalkt door meesteroplichter Piet Van Haut: “Ik sta aan je deur en als je wil kom ik binnen!”
  PREMIUM
  HLN Originals

  KIJK. Actrice Martine Jonckheere (66) werd gestalkt door meesterop­lich­ter Piet Van Haut: “Ik sta aan je deur en als je wil kom ik binnen!”

  Begin jaren negentig raakt de populaire Familie-actrice Martine Jonckheere (66) verstrikt in het meedogenloze web van meesteroplichter Piet Van Haut. Op een benefiet schenkt Van Haut haar een blitse cabrio. Jonckheere weigert de wagen, maar een meesteroplichter laat zich niet zomaar afschepen. Van Haut begint te graven in het privéleven van de actrice en probeert haar op die manier te terroriseren. “Hoe meer ik hem duidelijk wilde maken dat hij uit mijn leven moest verdwijnen, hoe erger hij me begon te stalken.” In de derde aflevering van de HLN-Original “De Grootste Meesteroplichter ter Wereld” zie je hieronder hoe ver de meesteroplichter gaat om zijn doel te bereiken.
 1. EXCLUSIEF. Meesteroplichter Piet Van Haut verklapt hoe hij jarenlang onder de radar van justitie kan blijven: “Op papier heeft hij geen cent”
  Play
  PREMIUM
  HLN Originals

  EXCLUSIEF. Meesterop­lich­ter Piet Van Haut verklapt hoe hij jarenlang onder de radar van justitie kan blijven: “Op papier heeft hij geen cent”

  Meesteroplichter Piet Van Haut lichtte jarenlang mensen op voor honderdduizenden euro’s. Toch slaagt hij er al die tijd in onder de radar van justitie te blijven. In de derde aflevering van de HLN Original ‘De Grootste Meesteroplichter ter Wereld’ laat hij voor het eerst in zijn (bank)kaarten kijken. Zijn grote geheim? Geldezels, in het geval van Van Haut meestal blonde vrouwen. Bekijk de volledige aflevering hieronder.