Ga naar de mobiele website
^ Top

Slachthuis Izegem: dossiers bij parket, maar niet rond dierenwelzijn

Het Verbist EEG slachthuis in Izegem. Wel dossiers bij het parket over voedselveiligheid en hygiëne, niet over dierenwelzijn.
BELGA Het Verbist EEG slachthuis in Izegem. Wel dossiers bij het parket over voedselveiligheid en hygiëne, niet over dierenwelzijn.
Het parket van Ieper heeft een aantal dossiers liggen over het runderslachthuis van Izegem. "Het gaat daarbij om diverse inbreuken op administratief vlak, qua hygiëne... We hebben tot op heden weliswaar geen dossiers betreffende inbreuken op het dierenwelzijn", zegt parketwoordvoerder Johan Lescrauwaet.

Het Izegems slachthuis ligt onder vuur nadat dierenrechtenorganisatie Animal Rights vandaag undercoverbeelden publiceerde. Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) stuurde zijn inspectiediensten langs en liet het slachthuis sluiten. Bij het Iepers parket is het runderslachthuis geen onbekende.

Voedselveiligheid en hygiëne
De dossiers die het parket binnen heeft, handelen weliswaar niet over dierenwelzijn. Het gaat om administratieve inbreuken, voedselveiligheid en hygiëne.

"Tot op heden zijn geen PV's omtrent dierenwelzijn bij ons terecht gekomen", klinkt het in Ieper. "Het onderzoek loopt nu en wij wachten af. In de toekomst kunnen we eventueel de verschillende dossiers bundelen en verdere stappen ondernemen."

Meer over1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • juul kabas

    Kijk toch eens wat "weyts en zijn inspectieteam" toch allemaal doen. Als iemand anders een probleem openbaar aanklaagt lijken zij aan de slag te gaan alsof hun eigen werklust het ontdekt heeft. Fipronil? Hygiene bij zelfde slachterij? Voedselveiligheid bij zelfde slachterij? Ze wisten het wel maar niks gedaan.

Meld een bug