Siri krabbelt terug: toch geen Derde Wereldoorlog vandaag

Thinkstock
Als we Siri vorige week moesten geloven, staat er vandaag iets heftigs te gebeuren: de Derde Wereldoorlog gaat van start. Maar de persoonlijke assistent op je iPhone lijkt nu toch terug te krabbelen. Wie haar vandaag vraagt wanneer de Derde Wereldoorlog begint, krijgt daar geen duidelijk antwoord op.

Twitteraars zijn in de war. Wat kunnen ze verwachten vandaag? Staat er iets spannends te gebeuren of is de Derde Wereldoorlog uitgesteld? Naar het antwoord kunnen we alleen maar gissen, want Siri weet het zelf ook niet meer. Ze geeft enkel nog zoekresultaten van Google als antwoord op de vraag.

Minder stellig
Dat is een stuk minder stellig dan het gekke antwoord van vorige week. Onderzoeker David van Leeuwen van het Centrum voor Taal en Spraak Technologie aan de Radboud Universiteit gaf toen al aan dat het om een ingebouwd grapje door de ontwikkelaars van Apple ging. "Maar niet omdat Apple nou zo'n goed gevoel voor humor heeft hoor."

Volgens van Leeuwen doet Apple dit om met Siri in te spelen op de nieuwsgierigheid van de gebruiker. "Gebruikers willen altijd de grenzen van de technologie opzoeken." Apple heeft daarom op de meest veelvoorkomende vragen een grappig antwoord bedacht. "Het effect moet zijn dat mensen denken 'haha wat grappig' en dan stoppen."