Shoe Discount verandert naam in Bristol

Euro Shoe heeft in Nederland al een kledingketen met de naam Bristol.
anp Euro Shoe heeft in Nederland al een kledingketen met de naam Bristol.
De naam Shoe Discount verdwijnt uit het straatbeeld, en wordt herdoopt in Bristol. Tegen midden volgend jaar moeten de 134 Belgische Shoe Discounts omgebouwd zijn. De naam 'Bristol' is niet toevallig gekozen. Het moederbedrijf Euro Shoe heeft in Nederland al een keten onder die naam, en brengt nu zijn twee schoenenketens onder één merk samen. Dat moet de zichtbaarheid verbeteren.

Aan het concept verandert er weinig. Bristol zal schoenen aan lage prijzen blijven verkopen, en heeft intussen ook zijn gamma uitgebreid met kleding en kledingaccessoires. "Daarom was het niet langer zinvol om het woord 'Shoe' te behouden. Ook 'Discount' heeft een te negatieve betekenis", verdedigt CEO Kurt Moons de naamsverandering.

Behalve de facelift wil Euro Shoe in de Benelux nog 100 nieuwe winkels openen, waarvan circa 30 in België. De opening van de nieuwe winkels wordt gespreid over de komende vijf jaar. Volgend jaar staan al vier nieuwe winkels op de agenda (Zelzate, Mechelen-Noord, Zottegem en Sint-Truiden).

De 30 nieuwe Belgische Bristol-winkels zullen op termijn 100 nieuwe banen opleveren. Voor de hele transformatie trekt Euro Shoe in totaal 40 miljoen euro uit.