Sharia4Belgium roept op tot strijd na onlusten Molenbeek

Fouad Belkacem, woordvoerder van Sharia4Belgium, geeft in een video op YouTube zijn versie van de feiten die gisteren en vanavond leidden tot onlusten in Molenbeek. Belkacem toont gescheurde kleren die volgens hem van de vrouw zijn die gisteren door de politie gecontroleerd werd omdat ze op straat een nikab droeg. Op het eind van de video roept hij moslims op zich te verzetten en hun eer te verdedigen.

In de video zegt Belkacem dat "een Belgische die voor de islam koos en niet voor de perversiteit" haar identiteitskaart aan de politie gaf, en haar gezicht aan een agente toonde. Volgens de video wist de vrouw dat het verboden is de nikab te dragen op de openbare weg, omdat ze al verschillende keren geverbaliseerd werd. De agenten, die in de film vijanden van Allah, Romeinse honden en ongelovigen genoemd worden, vroegen haar de nikab uit te trekken, wat de vrouw weigerde. Daarop scheurden de agenten de kleren en onderkleren van de vrouw, aldus Belkacem.

Omdat de vrouw zich verzette, zijn volgens Belkacem zes agenten op haar gesprongen. De vrouw raakte daarbij bewusteloos.

Belkacem werd onlangs veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan een jaar effectief, en een boete van 550 euro voor het aanzetten tot haat tegen niet-moslims en het belagen van Frank Vanhecke, de weduwnaar van Marie-Rose Morel.

Fouad Belkacem, woordvoerder van Sharia4Belgium.
BELGA Fouad Belkacem, woordvoerder van Sharia4Belgium.