Shana's jongste zus Kirsty stort in en verlaat huilend rechtszaal

BELGA
Het werd Kirsty, de jongste zus van Shana, deze namiddag te veel toen vader Johan Appeltans van Janssen wilde weten waarom hij zoiets stom en onnozel met zijn dochter en Kevin had gedaan. "Ik kon er niet meer tegen. Ik wil dat niet beginnen af te haspelen. Dat doet gewoon niet ter zake. Mijn stoppen zijn doorgeslagen," zei Janssen. Daarna barstte Kirsty in tranen uit, waarna ze instortte. Ze moest noodgedwongen de assisenzaal verlaten.

Ook andere aanwezigen in de zaal kregen het moeilijk bij het einde van de getuigenis van vader Johan en moeder Peggy. Zij hebben de dood van hun dochter Shana nog altijd niet aanvaard. Het feit dat ze de reden voor de dood van hun dochter niet weten, speelt daarin een grote rol.

Lach
De twee jongere zussen Brenda (17) en Kirsty (14) van Shana Appeltans kwamen eerder vertellen over hun zus. Af en toe passeerde een grappige anekdote, waarbij de aanwezigen in de assisenzaal in de lach schoten. Kirsty, die nog altijd in de met Shana gedeelde slaapkamer slaapt, herinnerde zich zo dat eens een valse nagel wegvloog, toen Shana op een gezellige avond bowlen een bowlingbal wegsmeet. Janssen zelf leek schijnbaar ook een lachje om zijn mond te hebben.

Lege bed
Zus Brenda, die normaal ook bij Kirsty en Shana sliep, ligt niet meer op de kamer. "Ik krijg het moeilijk als ik naar het lege bed kijk, waar normaal Shana zou liggen. Haar kat komt nu nog altijd bij mij liggen. Haar kleren liggen nog in de kast en die gebruik ik soms. Shana kwam helpen met schoolwerk, zoals bijvoorbeeld met Frans of Duits. Shana was mijn luisterend oor. Ik wilde eigenlijk niet dat ze het huis uit trok", vertelde de jongste zus Kirsty.

Plagerijen
Brenda herinnerde zich vooral de plagerijen met haar zus Shana. "Shana was een hele lieve. Ik heb een toffe zus gehad. We moesten altijd samen lachen. Ik haalde grapjes uit met haar, maar Shana plaagde ook graag. Af en toe maakten we eens ruzie, maar dat was rap vergeten", zei Brenda.

Broer Robby
Tot slot kwam broer Robby over zijn zus vertellen. "Ik verwerk het liever in mijn eentje. Ik werk in de bouw en als het pauze is, dan leg ik haar foto in de camionette voor mij. Ik babbel dan tegen haar. Ik vertel over hoe het gaat en over de familie en zo. Thuis tegen papa en mama begin ik er niet over, want ik zie wat een pijn hen dat nog doet. Tegen mijn vriendin durf ik al eens iets vertellen. Het is nu twee jaar dat Shana weg is. Als broer kunt ge er alleen maar van dromen om zo'n zus te hebben. Kevin en ik voetbalden samen en zo heeft Shana hem leren kennen. Kevin was te braaf voor deze wereld. Ik kan over hem niks slechts zeggen", zegt Robby.

Ouders
Ook de zussen Kirsty en Brenda zagen Kevin als een tweede broer. De ouders van Kevin Paulus kregen het na de verhalen zeer moeilijk in de assisenzaal. (belga/kh)

BELGA
Zus Brenda
BELGA Zus Brenda
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
Kirsty (14) stortte in.
BELGA Kirsty (14) stortte in.
BELGA
BELGA