Shakhtar legt er opnieuw vijf in het mandje bij AA Gent in doldwaze partij: 3-5

BELGA
Van de hemel naar de hel. Na amper 19 seconden zag het er zo goed uit voor AA Gent, maar defensieve blunders en de klasse van Shakhtar Donetsk bezorgden de Buffalo's hun eerste puntenverlies in eigen huis na een knotsgekke match (3-5). De Oekraïners zijn door de zege al zeker van de volgende ronde, terwijl AA Gent na de zege van Braga tegen Konyaspor (3-1) terugvalt naar de derde plaats in groep H.
Standard won zijn match bij Panathinaikos met 0-3.

Een betere start kun je niet dromen. Na amper negentien seconden buffelde Kalifa Coulibaly - mister Europe bij AA Gent - de 1-0 tegen de netten. De Buffalo's gingen verder op hun elan en speelden een fantastisch eerste halfuur. Shakhtar Donetsk kwam op aanvallend vlak nauwelijks in het stuk voor, maar de bezoekers werden geholpen door defensieve blunders. Jacob Rinne, opnieuw in de ploeg gedropt na twee matchen op de 'strafbank', kon een bal niet klemmen, waarna Rami Gershon een domme strafschopfout beging. Marlos nam het geschenk in dank aan. Shakhtar ging erop en erover op amper tien minuten tijd. Taison rolde de defensie op snelheid op en niet veel later wiste Stepanenko de prima start van AA Gent helemaal uit. 1-3 bij de rust, wat een dreun.

Vanhaezebrouck wisselde niet bij de rust. Shakhtar kwam met vertrouwen uit de kleedkamer en ging gewoon verder op het elan van in de eerste helft. De 1-4 was een beauty. Fred krulde het leer enig mooi voorbij Rinne. In een doldwaas slot kregen de fans nog een pak doelpunten te zien. Danijel Milicevic legde de 3-5 eindstand vast.

Lees het verslag van onze man in de Ghelamco Arena op HLN SPORT PLUS! Proef nu vier weken lang voor slechts twee euro.

Photo News
BELGA
BELGA
BELGA