Sels pakt penalty in slotseconde en redt punt voor Gent

Charleroi en Gent hebben de 26e speeldag van de Jupiler Pro League afgesloten met een bloedeloos gelijkspel. In het Stade du Pays kwamen beide ploegen niet verder dan 0-0. Kebano kreeg in het absolute slot nog een unieke mogelijkheid om te overwinning in de wacht te slepen, maar Sels pakte zijn elfmeter. Met de puntendeling schieten beide ploegen niet veel op. De Oost-Vlamingen blijven hangen op een derde plaats, terwijl Charleroi tevreden moet zijn met plaats zeven op drie punten van Genk.

Charleroi moest winnen wilde het zijn kansen op play-off 1 gaaf houden, maar ook Gent kon bij winst - en door het puntenverlies van Club en Anderlecht - een goede zaak doen. Hein Vanhaezebrouck moest het wel rooien zonder de geblesseerde Dejaegere en topschutter Depoitre, terwijl bij Charleroi goudhaantje Neeskens Kebano zijn terugkeer vierde. Toch was de eerste helft een maat voor niets. De 'Buffalo's' eisten de bal op, maar voetbalden te traag om de thuisploeg in verlegenheid te brengen.

Sels onderscheidt zich
De beste kansen waren zelfs voor 'de Zebra's' die er op de counter snedig uitkwamen. Een schot van Ndongala strandde in het zijnet en Sels was attent op een scherpe voorzet van Kebano. Kort voor de pauze was het ei zo na raak. Tainmont rolde de linkerflank op en bediende aan de tweede paal Marcq, maar doelman Sels hield zijn netten schoon met een uitstekende parade. Van de bezoekers noteerden we amper iets. Zo bleef het na een zoutloze eerste helft 0-0.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS

Sterk Gent
De Oost-Vlamingen kwamen gretiger uit de kleedkamer en versierden meteen twee unieke mogelijkheden. Pollet botste van dichtbij op Penneteau en hetzelfde lot was ook Milicevic - na geklungel van Willems - beschoren. Charleroi kwam goed weg, maar herstelde gaandeweg weer het evenwicht. De wedstrijd verwaterde en verviel terug in middenveldspel.

Sensatie in het slot
Gent besefte dat het met een gelijkspel weinig opschoot en zette een slotoffensief in gang. Penneteau moest plat gaan op een schot van invaller Raman en Marcq moest een gevaarlijke voorzet van Simon wegwerken. Maar het venijn zat nog in de staart, want in de allerlaatste slotseconde maaide Gershon in de zestien Kebano onderuit. Ref Vertenten twijfelde niet en wees naar de stip. De Congolees zette zich achter de bal, maar faalde en schoot slap op Sels. Ook in de herneming miste Kebano.

BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA