Ga naar de mobiele website
^ Top

Selfie aan ambulances Westminster Bridge zorgt voor flinke verontwaardiging

Op sociale media is de verontwaardiging groot over een selfie-nemende man die te zien is tussen omstanders op Westminster Bridge in Londen.

De onbekende is te zien terwijl ambulances klaarstaan om slachtoffers op te halen na de terreurdaden aan Westminster Bridge en het Britse parlement deze namiddag.  Bij de terreuraanslag zijn volgens voorlopige berichten vijf mensen om het leven gekomen, waaronder de dader. Ook is er sprake van 20 gewonden. Twaalf van hen zijn er erg aan toe.

Is de man gewoon zoals sommige anderen foto's en video's aan het maken van de hulpdiensten of is er meer aan de hand?  Wij zijn geneigd het tweede te denken. Hij staat als enige met zijn rug naar de ambulances toe, waardoor hij zijn selfie-stick beter kan positioneren. De man dook op in tv-beelden, wat meteen voor boze tweets zorgde.

Gijzeling Sydney

Het is lang niet de eerste keer dat ongepaste selfie-nemers veel ergernis opwekken.  Op 15 en 16 december 2014 kwamen drie  mensen om het leven bij een gijzelingsactie in het Lindt Chocolate Café in de Australische grootstad Sydney. De gijzelnemer, een aanhanger van IS, was een van de dodelijke slachtoffers.

Cameraploegen gingen ter plaatse voor de urenlange gijzelactie. In hun kielzog kwamen heel wat nieuwsgierigen eveneens een kijkje nemen. Dat leidde ook toen tot mensonterende selfies, waarbij sommige ramptoeristen zelfs al lachend poseerden. Deskundigen spraken later over ongeëvenaard narcistisch gedrag.

Deze ramptoeristen poseerden al lachend tijdens de gijzelingsactie in de Australische stad Sydney waar in december 2014 drie mensen het leven lieten.
rv Deze ramptoeristen poseerden al lachend tijdens de gijzelingsactie in de Australische stad Sydney waar in december 2014 drie mensen het leven lieten.
Ook deze vrouwen namen selfies terwijl de aanwezigen van de koffiebar in Sydney door een terrorist werden gegijzeld.
Instagram Ook deze vrouwen namen selfies terwijl de aanwezigen van de koffiebar in Sydney door een terrorist werden gegijzeld.
Meer over5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Georges P

  De wereld vandaag... ik ik ik ik ik ik ik

 • De Man

  Belachelijk maar zo is het nu spijtig genoeg.

 • N A

  Een selfie is gewoon een manier om een foto te nemen tegenwoordig. Er zijn ook andere mensen die foto's nemen als een soort van 'ik was erbij' statement. De selfie is daarbij niet slechter of beter. Het is een belangrijk moment in de geschiedenis. Het lachen of poses maken op de selfie is een automatisme. Die man met selfiestick wou gewoon een betere overzichtsfoto, hij staat niet eens zelf op de foto met die stand van camera, wou gewoon cadrage op zijn scherm zien.

 • anti flamand

  Gewoon een resultaat van een harteloze ik-maatschappij. Dit willen de politiekers.

 • Peter Metznreactie

  It's 2017

Meld een bug