“Mensen zullen niet geloven dat Ashraf in Marokko mishandeld wordt”, zegt zijn familie. “Maar wie gelooft dat gevangenen in Marokko kreeft en oesters eten? Oók niemand, toch? Wel, er bestaat nochtans een foto van Ashraf met dat 'gevangeniseten'. Gemaakt in 2016. Hij zat toen al zeven jaar vast.”
Volledig scherm
PREMIUM
“Mensen zullen niet geloven dat Ashraf in Marokko mishandeld wordt”, zegt zijn familie. “Maar wie gelooft dat gevangenen in Marokko kreeft en oesters eten? Oók niemand, toch? Wel, er bestaat nochtans een foto van Ashraf met dat 'gevangeniseten'. Gemaakt in 2016. Hij zat toen al zeven jaar vast.” © RV

SEKKAKI-TAPES. Ontsnap­pings­ko­ning Ashraf Sekkaki kondigt nieuwe vlucht aan: “Zij nemen mijn vrijheid af. Ik neem die terug. Dat is zelfverde­di­ging”

Ashraf Sekkaki (38), de Mechelse gangster die in de zomer van 2009 met een helikopter ontsnapte uit de gevangenis van Brugge, moet morgen voor de rechter verschijnen in Marokko. Daar zit hij zijn straf uit, in een zwaarbewaakte gevangenis. Hij staat er terecht voor een lange reeks misdrijven die hij vanuit zijn cel zou hebben gepleegd. Een schijnproces, vertelt Sekkaki in een exclusieve reeks telefoongesprekken, die je hieronder kan beluisteren. De ‘ontsnappingskoning’ ziet een zoveelste veroordeling niet zitten. “Er is een groot verschil tussen een straf krijgen en een straf uitzitten. Dan ga ik opnieuw in mijn ontsnappingsmodus.”