Seck na derde rode kaart: "Bang om een reputatie te krijgen? Die heb ik al"

Met z'n 1m95 en respectvolle houding tegenover tegenstanders en refs is Ibrahima Seck de GVR - de Grote Vriendelijke Reus - van Waasland-Beveren. Jammer genoeg was de 27-jarige Senegalees dit seizoen ook al drie keer GVR - Goed Voor Rood. Mede door die contradictie wil Seck graag een pioniersrol opnemen in België, al beseft hij ook wel dat hij stilaan een reputatie krijgt.

"Of ik bang ben dat ik een reputatie krijg? Die heb ik al", was Seck eerlijk na afloop. "Ik zal me aan het Belgische voetbal moeten aanpassen. Hoe? Zo veel mogelijk contacten vermijden. Ik heb geen andere keus."

Waasland-Beveren-voorzitter Dirk Huyck en trainer Cedomir Janevski noemen de nieuwste uitsluiting van Seck "gewoon dom. "Ik ga eens met Ibrahima babbelen", aldus Huyck. "Die tweede gele kaart was gewoon dom." Dat vond ook Janevski. "Die fout maken zo ver van doel, aan de zijkant, was helemaal niet nodig. Met al geel op zak, moet je slim zijn. Je bent altijd sneller als je blijft lopen. Doe je een sliding, moet je zeker zijn dat je de bal hebt."

Waarom de attitude van Seck toch zelden gezien is? En waarom de Belgische refs volgens de middenvelder een voorbeeld zouden moeten nemen aan hun Engelse collega's? Lees het in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor maar 2 euro.

Photo News
Photo News
Photo News